Öt háziorvosi praxis nyerte el a támogatást Nyíregyházán

Nyíregyháza – A PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány szolgáltatásaival támogatja a megye mikro-, kis- és középvállalkozásainak tevékenységét, tanácsadással segíti a vállalkozni szándékozókat és a kezdő vállalkozókat.


A kedvező kamatozású, egyszerűsített eljárással igénybe vehető mikrohitel olyan vállalkozások számára is hozzáférhető, amelyek likviditási gondjainak enyhítésére nem kapnak más hiteltermékeket.

Az Országos Mikrohitel Program keretében az alapítvány szakbizottsága öt megyei vállalkozásnak hagyott jóvá 31,6 milliós hitelösszeget, amelyet gazdasági fejlődésükre fordíthatnak.

Nyíregyháza önkormányzata három éve működteti az Egészségügyi Támogató Alap Programot, amelynek közvetítője ugyancsak a PRIMOM alapítvány. A támogatást a város területén ellátási kötelezettséggel működő háziorvosi praxisok számára biztosítja az önkormányzat, a maximális összeg 400 ezer forint.

Az idei pályázati felhívásra beérkező kérelmek közül a szakmai feltételeknek megfelelő öt háziorvosi praxis részesül közel másfél millió forintos támogatásban. Ebből az összegből a háziorvosok bútorokat, fogászati eszközöket, klímaberendezést vásárolnak, illetve egy rendelőben bevezetik a gázfűtést tájékoztatott Hargitainé Tolnai Andrea mikrohitel igazgató.
hirdetés