Öt milliárd forintot költenek Nyíregyháza fejlesztésére

Tarczy Gyula, a Nyíregyházi Televízió főszerkesztője gratulált Kirják Róbertnek, a Móricz Zsigmond Színház frissen kinevezett igazgatójának
Tarczy Gyula, a Nyíregyházi Televízió főszerkesztője gratulált Kirják Róbertnek, a Móricz Zsigmond Színház frissen kinevezett igazgatójának - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Kiírják vagy ne írják ki? Még akkor sem lehetett kérdés, ha nem volt nagy tülekedés a posztért. Végül kiderült, hogy egyedül pályázott a színházigazgatói posztra az eddigi megbízott ügyvezető igazgató.

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház régi-új vezetőjének megbízatása öt éves időtartamra szól (2017. február 11-től 2022. február 20-ig). A fennállásának 35. évfordulóját ünneplő teátrum direktorának kinevezéséről zárt ülésen döntött a közgyűlés csütörtökön délelőtt.

A bejelentés után a TOP, azaz a Területfejlesztési Operatív Program került terítékre. A bőségtálból sokan részesülnek, amit nem csak a nyíregyháziak fogyaszthatnak jóízűen. Kóstoló gyanánt: az eddigi kormányhatározat alapján 24,63 milliárd forint TOP-os forrás után újabb 5 millió forinttal gyarapodik a keretösszeg.

– Ez azért is jelentős összeg, mert 38 milliárd forint állt a megyei jogú városok rendelkezésére összesen, ebből jutott 5 milliárd Nyíregyházának – nyugtázta dr. Kovács Ferenc polgármester. – Egyaránt 600 millió forintból újul meg és készül el a Mező, Bethlen és Vasgyár utcai, valamint a Tiszavasvári úti, Derkovits utcai közlekedési csomópont, másfél milliárd forint jut a Sóstói Múzeumfalu fejlesztésére, 1,4 milliárd forintból korszerűsödik a szabadtéri színpad, míg 900 millió forintot kap a Nyíregyházi Állatpark az újabb újításaira. Emellett folyamatban van a Szegfű utca négysávosítása, a Debreceni és a Kígyó utcai kereszteződés is átépül, emellett a csapadékvíz-elvezető hálózat is modernizálódik.

A Digitális Nemzet Fejlesztési Program nyíregyházi alprogramja részeként tizenöt jósavárosi térfigyelő kamerát szereltek fel és nyolc rendszámfelismerő kamerát is kihelyeztek két forgalmas kereszteződésben.

Ladányi Tóth Lajos


Katonás utcanevek

A volt Damjanich laktanya helyén lakópark létesült, amelyben fokozatosan egyre több lakás épül. Ezért kezdeményezték az ott található közterületek elnevezését. A Mikszáth Kálmán utcából keleti irányba nyíló közterület Dandár utca, a Czuczor Gergely utcából délre irányba nyíló közterület Kapitány utca, a Kállói útból enyhén északkeleti irányba nyíló közterület Káplár utca, a Dandár és a Kapitány utcát összekötő közterület a Zászlós utca, a Dandár utcából enyhén délnyugati irányba nyíló közterület az Őrmester utca lett.


Kirják Róbert igazgathatja a nyíregyházi színházat

Nyíregyháza – Kirják Róbert, az eddigi megbízott ügyvezető igazgató irányíthatja továbbra is a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházat, új vezetői megbízatása ötéves időtartamra szól – erről döntött csütörtökön a helyhatóság közgyűlése.
hirdetés