Öt szabadtéri tűzesethez vonultak – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. április 4-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Öt szabadtéri tűzesethez vonultak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói csütörtökön. Székelynél tarvágott erdő melletti területen égett egy hektáros területen foltokban nádas, nádkévék és összehordott gallycsomók. A nyíregyházi hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el lángokat.

Egy kilenc szintes társasház hatodik emeleti lakásának erkélyén csaptak fel a lángok csütörtök délután Nyíregyházán, a Vasvári Pál utcában. A tűzesethez több gépjárművel kerültek riasztásra a nyíregyházi hivatásos tűzoltók, a tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tüzet egy vízsugárral oltották el a beavatkozók, majd az épület átszellőztetését végezték el. A tűz az erkélyhez tartozó lakásba sem és másik szintre sem terjedt tovább. A tűz oltásának idejére az épületet több mint húsz embernek kellett elhagynia. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés