Ötmilliós támogatás a sérült gyermekekért

Akt.:
Ötmilliós támogatás a sérült gyermekekért
© Fotó: Kérlek segíts Alapítvány Facebook oldala
Nyíregyháza – A nyíregyházi „Kérlek, Segíts…” Alapítvány az egyik kedvezményezett.

Egyenként kétmillió forintos támogatást kap két alapítvány, a „Kérlek, Segíts…” és a Vadaskert Alapítvány az IKEA Veled Közösen elnevezésű programjának győzteseként, további nyolc szervezetet pedig összesen egymillió forinttal támogat a lakberendezési vállalat.

Az előző év végén meghirdetett pályázatra számos nevezés érkezett az ország különböző pontjairól. Közülük először az áruházak munkatársai választották ki a döntősöket, majd az IKEA Family klubtagok szavazatai alapján hirdetett győzteseket az IKEA. Idén a nyíregyházi „Kérlek, Segíts…” Alapítvány és a budapesti Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért részesülhet az egyenként kétmillió forintos támogatásban.

A Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért közel harmincéves múlttal rendelkezik. Munkatársai autista, hiperaktív, Tourette-szindrómás és más gyermekpszichiátriai problémákkal küzdő gyerekeknek segítenek, az ország minden szegletéből érkeznek hozzájuk fiatalok.

A „Kérlek, Segíts…” Alapítvány húsz éve dolgozik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, egészséges fejlődésükben akadályozott gyermekek rehabilitációjáért. A gyermekek fejlődéséhez szakemberek nyújtanak segítséget, de a foglalkozások során használt eszközállomány már 10-15 éves is elmúlt. Az IKEA támogatására ezen eszközök cseréjéért, a játszótér kibővítéséért és a kórtermek, foglalkoztatószobák felújításáért pályáztak.

– Megtisztelő, hogy elnyerhettük a támogatást. Egyes bútoraink már idősebbek voltak, mint a nálunk gyógyuló gyermekek, így biztosan jó helyre került az adomány. A kicsik örömmel vették használatba az új berendezési tárgyakat, de talán a játékok okozták a legnagyobb meglepetést számukra. A pozitív élmények nagy lökést adhatnak a gyermekek fejlődésében, motiváltabban állnak még a nehezebb napokhoz is – jegyezte meg dr. Pethő Ágnes, a „Kérlek, Segíts…” Alapítvány kuratóriumának elnöke.

– KM –
hirdetés