Ott végződik ahol kezdődött?

By Somló Samu
Pénz
Pénz
A demokrácia szó az ógörög demokratia szóból származik, jelentése a nép uralma. Persze ezen most biztos röhög a görög, így a huszonegyedik század elején. Vagy legalábbis sír. Somló Samu jegyzete

Merthogy az egykori Hellász helyett most New World Order van, új rendszeruralom, izmusok mögé bujtatott népfacsarás. Megszorítások, államadósságok, végeláthatatlan hiteltörlesztések, sok fontos rövidítettbetűs szervezet, mint az EU, az IMF, EKB, S&P, akiknek mind meg kell felelni ha nem szeretnének kegyvesztettek lenni.

Múlt héten a világ fele arra figyelt, mikor dől be a rendszer, füstöl el a romhalom és omlik morzsáira a zóna. Soros már temeti az eurót, az amcsik Egyesült Európai Unióról fantáziálnak, az átlagember meg nem érti, mi az ami változott, hol romlott el minden és mikor lesz ennek az egész, kaotikus és értelmetlen pénzhajszolásnak vége.

Merthogy előbb-utóbb ennek vége kell, hogy legyen. Ha nem így, akkor úgy. Ez ugyanis, ami most van – mint ahogy azt a jelenlegi ábra is mutatja – nagyon nem jó. Legalábbis nem a népnek.

Címkék: , , ,hirdetés