Otthon érezte magát a Fradi Csengerben

Akt.:
Otthon érezte magát a Fradi Csengerben
© Fotó: Kákos Dávid
Csenger – Közönségsikert és fölényes ferencvárosi győzelmet hozott a szatmári együttműködés keretében rendezett Nagybánya elleni gálamérkőzés.

Három éve működik a Szatmár–Ferencváros női kézilabda együttműködés, amely átível a határon is, hiszen a történelmi Szatmár vármegyét érinti. A program elsősorban az utánpótlásnevelésre terjed ki, de mivel a Fradi felnőttcsapatának vezetőedzője, Elek Gábor is rendszeresen tart képzéseket, ezért a „nagy” Fradi sem maradhat ki belőle.

Ezúttal Csengeren volt a sor, ahol az FTC a román másodosztályú bajnokság legutóbbi második helyezettje, a nagy múltra visszatekintő CSM Baia Mare, vagyis a Nagybánya ellen játszott. A meccs egyben része annak a jubileumi programsorozatnak is, amelyet a csengeri sportcsarnok átadásának huszonötödik évfordulójára szerveztek. A gálameccset megelőző Seibel-kupa női tornát a Fehérgyarmat nyerte.

csenger

A főmeccsen eleinte kapkodva játszott a Fradi, nehezen született meg az első gól, de aztán gyorsan kiderült, hogy nincs egy súlycsoportban a két csapat, ahogy a lelátón is felülkerekedett a Ferencváros helyi szurkolói csoportja a Nagybányáról érkezett maroknyi tábor felett. A Fradi végül fölényesen 46–18 (20–7)-ra nyert, Laura Van der Heijden és Kovacsics Anikó egyaránt kilenc-kilenc gólig jutott.

Címkék: , ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés