Otthont és esélyt adnak a vasvári fiataloknak

Tiszavasvári – Hét önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan felújítására, átala­kítására és felszerelésére készül Tiszavasvári városvezetése, így segítve a helyi fiatalok önálló lakhatását, fészekrakását, helyben maradását.

Cél a népességmegtartás

– Legfeljebb 24 hónapon keresztül lakhat majd egy-egy fiatal, vagy ifjú pár, illetve család a felújított ingatlanokban, ezért igyekszünk minél többeknek lakhatási támogatást nyújtani az „Esély és otthon – mindkettő lehetséges!” projekt 42 hónapos időtartama alatt. Célunk mindezzel a vidék népességmegtartó erejének javítása, az elvándorlás megfékezése – nyilatkozta dr. Fülöp Erik.

Tiszavasvári polgármestere elmondta: az önkormányzat több mint 140 millió forint pályázati forrásból valósíthatja meg a komplex programot, amely 18-35 éves Tiszavasváriban élő, a településről elszármazott, illetve a visszaköltöző és letelepülő fiatalokat szólítja meg. Az ingatlanfelújítások mellett a projekt életpálya-tervezést segítő szolgáltatások, pályaválasztási, álláskeresési, vállalkozóvá válást segítő tréningek szervezésére, közösségi pont működtetésére és ösztönző támogatások elnyerésére is kiterjed. A támogatási szerződést a közeljövőben írja alá az EMMI és Tiszavasvári önkormányzata.

– PI –
hirdetés