Öttusa vk – Réti Kamilla huszonkilencedik lett

Budapest/Drzonków – A 29. helyen végzett Réti Kamilla az egyetlen döntőbe jutott magyar női versenyző az öttusázók lengyelországi világkupaversenyén, Drzonkówban.

Győzött az olasz Alice Sotero.
Réti lovaglásban szerepelt a legjobban, a harmadik tusában hibátlan teljesítményt nyújtott, a többiben viszont a 36 fős döntős mezőny második felében végzett.

A viadalon fiatal magyar csapat szerepelt.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):
1. Alice Sotero (olasz) 1362 pont
2. Laura Asadauskaite (litván) 1347
3. Ilke Ozyuksel (török) 1341
29. Réti Kamilla 1231 (vívás: 15 győzelem/20vereség/190 pont, úszás: 2:30.23 perc/250 pont, lovaglás: 300 pont, lövészet-futás: 13:29.35 perc/491 pont)

A verseny vasárnap a férfiak döntőjével folytatódik – amelybe a magyarok közül Demeter Gergely és Harangozó Bence jutott be -, és hétfőn a vegyes váltóval ér véget.

A vk-sorozat februárban kezdődött – Demeter Bence győzelmével – Los Angelesben, és jól szerepelt ott az ötödikként végző Kasza Róbert is. Márciusban Kairóban találkozott a nemzetközi mezőny, az egyiptomi versenyen Kovács Sarolta lett ötödik, a Fröchlich Tamás, Alekszejev Tamara kettős pedig bronzérmet nyert vegyesváltóban.

Május elején, Kecskeméten Kovács bronz-, Demeter ezüst-, kettejük váltója pedig aranyérmet nyert.

A vk-döntőt június végén a litvániai Druskininkaiban rendezik. Az Európa-bajnokságra július közepén Minszkben lesz, az év fő versenye, a világbajnokság pedig augusztus végén Kairóban.

– MTI –
hirdetés