“Ötven éve vagyok a futballban, hasonlót még nem éltem meg”

A nagyhalásziak „füstölgése” ezúttal a csapat jó szereplésének szól
A nagyhalásziak „füstölgése” ezúttal a csapat jó szereplésének szól - © Fotó: tudósítónktól
Nagyhalász, Vásárosnamény – A jól szereplő nagyhalásziakat senki nem bántotta a félbeszakadt vásárosnaményi mérkőzésen.


Egészen biztos, hogy a Vásárosnaményban félbeszakadt megyei első osztályú futballmeccs három pontjával kalkulálhat a Nagyhalász. Annál is inkább, mivel az ominózus pillanatban, vagyis a 60. percben 4–1-re vezettek a vendégek a – kiállítások következtében – három fővel megrövidült hazaiak ellen, akik mint arról hírt adtunk, sérülés miatt újabb embert „vesztettek”, így a játékvezető szabályok szerint eljárva kénytelen volt idő előtt lefújni a találkozót.

– Ötven éve vagyok a futballban, hasonlót még nem éltem meg – közölte nemes egyszerűséggel Opre Mihály, a Nagyhalász edzője. – Legyünk tárgyilagosak, a hazaiak az első húsz percben eldönthették volna a meccset: kihagytak két 11-est és két csonttiszta helyzetet, ez nem azt jelenti, hogy nekünk nem adódott lehetőségünk, de nem éltünk vele. Amikor hátrányba kerültünk, majd egy jogos tizenegyest kaptunk, mert az ellenfél védője kézzel ütötte ki a labdát a gólvonalról, mi pedig nem hibáztunk. Ami utána történt azt nem akarom megítélni, mert a legritkább esetben szoktam a játékvezetővel foglalkozni, maradjunk annyiban, szerintem jól hozta le a mérkőzést és ezt nem azért mondom, mert számunkra jól alakult a folytatás. Mindenesetre barátsággal jöttünk el, minket egyáltalán nem bántottak.

Nos, a Nagyhalász pillanatnyilag ötödik a tabellán, mindazonáltal a Naményban „aratott” győzelemmel megelőzi a negyedik Rakamazt. Sőt, akár feljebb is tornázhatja magát az őszi idény hátralévő időszakában.

– Felemás érzéseikkel gondolok vissaz az eddig történtekre, mivel nem tudunk kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, persze, a helyezésünkkel és fiúk hozzáállásával elégedett vagyok – jelezte Opre Mihály. – Naményban például öt kezdőember hiányzott sérülés, illetve eltiltás miatt, mégsem futballoztunk rosszul, az idény során egyébként is többször megmutattuk, van tartásunk. Valamikor csatárt játszottam, de a védekezés megszervezését mindig fontosnak tartottam. Mert, ha gólt szerez az ellenfél, minden felborul, sutba vághatjuk a kidolgozott taktikát. A legkevesebb gólt mi kaptuk, a védekezés tehát nagyjából összeállt, lehet mire építeni. Megjegyzem, azt szoktam mondani, a jó szerepléshez a szurkolóknak, vezetőknek, edzőknek és természetesen a csapatnak egységet kell képezni, ami Halászban tökéletesen megvalósul. Ehhez társul, hogy Orosz Károly polgármester úr teljes mellszélességgel ott áll a csapat mellett.
hirdetés