Ötvenöt éves érettségi találkozó Kisvárdán

Ötvenöt éves érettségi találkozó Kisvárdán
© Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – November 4–én, szombat délelőtt a Café Vya Étterem és Bowling Club előtt gyülekeztek az ország különböző részeiről érkezett öreg diákok Kisvárdán.

A Bessenyei György Gimnázium 1962–ben végzett IV. B, reál osztály volt tanulói adtak egymásnak randevút, hogy 55 év után újra együtt tölthessenek pár órát. Az osztály az akkori évfolyamok közül a legnagyobb létszámú volt, 38 fővel. Akkor az iskola igazgatója Csucska Jenő, míg osztályfőnökük Fodor Ilona volt. A mostani jubileumi találkozót Dr. Varga János és segítője Pataky László szervezte meg. Ez alkalommal már csak 10–vettek részt a találkozón. Több mint húszan, sajnos már az égi tanteremből követték volt osztálytársaik baráti találkozóját.

Néhányan egészségi állapotuk miatt nem tudtak eljönni Felső–Szabolcs központjába Kisvárdára, a nagy múltú gimnáziumuk, „a besi” osztálytalálkozójára.

A kötetlen hangulatú baráti beszélgetés, a régi archív fotók megnézése s az ahhoz kapcsolódó emlékek felidézése újra „diákokká” tette őket. A közös elfogyasztott ebéddel zárták az 55 éves érettségi találkozó eseményét. Úgy váltak el egymástól, hogyha lehet, s az egészségük is engedi, egy év múlva újra találkoznak.

– Vincze Péter –
hirdetés