Óvadék ellenében megszüntették a gyilkossági kísérlettel vádolt férfi letartóztatását

Akt.:
Óvadék ellenében megszüntették a gyilkossági kísérlettel vádolt férfi letartóztatását
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszék 2018. július 27-én az előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban – 5 millió forint óvadék ellenében – megszüntette dr. K. Gy. vádlott letartóztatását, és bűnügyi felügyeletet, valamint nyomkövető eszköz alkalmazását, s a sértettől történő távoltartást rendelt el vele szemben.

A vádirat adatai szerint a vádlott 2015. február 25-én élettársát súlyosan bántalmazta, melynek következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A törvényszék 2018. március 20-án megszüntette a vádlott előzetes letartóztatását, mivel képviselő-jelöltként indult az országgyűlési választáson, és az eljárás a vádlott mentelmi joga miatt nem volt folytatható vele szemben. A választások után a büntetőeljárás újra indult, és 2018. május 28-án ismét elrendelte a bíróság a vádlott letartóztatását.

A 2018. július 27-én megtartott tárgyaláson a vádlott és védője óvadék ellenében indítványozta a letartóztatásának megszüntetését, a bíróság az indítványnak helyet adva – óvadék letétele esetére – megszüntette a letartóztatást és bűnügyi felügyeletet, valamint nyomkövető eszköz alkalmazását rendelte el a vádlottal szemben. Ezenkívül elrendelte a vádlott távoltartását a sértettől. A bűnügyi felügyelet keretében a vádlott nem hagyhatja el lakóhelyének közigazgatási területét.

A törvényszék álláspontja szerint a bűnügyi felügyelet, a távoltartás és a nyomkövető eszköz egyidejű alkalmazásának elrendelésével a kényszerintézkedési célok elérhetők. Figyelembe vette a törvényszék azt a tényt is, hogy a vádlott több, mint három évet töltött letartóztatásban.

A végzés nem végleges, az ügyész fellebbezést jelentett be.

– Nyíregyházi Törvényszék –


Illusztráció
Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszék 2018. május 28-án ismét elrendelte dr. K. Gy. vádlott előzetes letartóztatását az előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban. A vádirat szerint a vádlott 2015. február 25-én ...
hirdetés