Sport

2014.05.22. 14:26

Családi futónap az egészséges életmódért

Nyíregyháza - A felnőtt futam résztvevői 6000 métert teljesíthetnek a június 1-jei Kelet-Magyarország-Cellspan-futónapon.

Nyíregyháza - A felnőtt futam résztvevői 6000 métert teljesíthetnek a június 1-jei Kelet-Magyarország-Cellspan-futónapon.

Mert futni bizony jó! Ezt az életérzést szeretnénk megosztani mindenkivel június 1-jén, vasárnap, amikor a Cellspan Kft.-val együtt szerkesztőségünk, a Kelet-Magyarország családi futónapra hívja a mozogni vágyókat.

A csütörtökön stílszerűen a helyszínen, vagyis az Erdei tornapályán tartott sajtótájékoztatón Nyéki Zsolt, lapunk főszerkesztője elárulta, hogy hagyományteremtő szándékkal szervezik meg az eseményt, azért is, mert a megyei napilapban szerkezetileg is fontos a sport, a sportos életmód támogatása pedig olyan ügy, amelyet mindenképpen támogatni óhajt. A sportosan élő főszerkesztő kiemelte: több kollégája rendszeresen fut, az ő elért eredményeikre személyesen is büszke, és természetesen a futónapon ők is példát mutatnak majd. Bánházi Barnabás cége, a Cellspan Kft. számára is kiemelt terület a sport, így első szóra igent mondtak, amikor szóba került az esemény támogatása.

A futónap szakmai hátterét biztosító a Nyírsuli Kft. képviseletében Dajka László a jövő vasárnap 10 órakor kezdődő programról beszélt: külön-külön futhatnak az óvodások és az alsó tagozatos iskolások (550 méter), a felsősök (900 méter) és a családok (egy felnőtt plusz egy gyermek, 550 méter). A felnőtt futam teljesítéséhez már igazi sportteljesítmény szükséges, ugyanis 6000 méter vár a futókra, akik két három kilométeres kör teljesítésével érnek majd célba. Valamennyi kategória első három helyezettjét díjazzuk, minden célbaérkező tombolát kap, amivel értékes nyereményeket lehet nyerni. A futónap keretén belül ingyenes egészségügyi mérésekkel is várjuk a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!