Ovoda névadó

Névadó ünnepséget rendeztek június 9-én az I. számú Óvodaigazgatóság Vörösmarty úti tagóvodájában. Ez az ovi a Szigetkert településrész gyermekeit fogadja, és ezentúl így is nevezik: Szigetkert óvoda.

Az ünnepséget Ecsedi Józsefné tagóvodavezető nyitotta meg, majd Hűse Lajosné, az óvodaigazgatóság vezetője beszédében visszaemlékezett az ovi elmúlt 30 évére. Gál István polgármester avatóbeszédében beszélt többek között a Szigetkert településrész kialakulásáról is.

Az óvoda nagy örömére megérkeztek az ünnepségre a nagyváradi evangélikus óvoda képviselői, akikkel terveik szerint testvéróvodai kapcsolatot alakítanak ki. A köszöntők mellett színes műsorral kedveskedtek a megjelenteknek, az aerobic mellett a gyerekek mesejelenasetet adtak elő, táncolt a kis Himes, és citeraprodukciót is hallhattak a jelenlévők.

Fotókiállításon mutatták be a szigetkerti ovi 30 évét, de egykori ovisok rajzait is bemutatták, és az óvoda dolgozói alkotta foltvarró szakkör munkáit is megcsodálhatták az érdeklődők. Az ünnepi alkalomból postagalambot eresztettek az ég felé, és szülői felajánlásból egy hársfát is elültetettek.
hirdetés