Óvodások látogattak el a mátészalkai rendőrkapitányságra

Óvodások látogattak el a mátészalkai rendőrkapitányságra
© Fotó: police.hu
Mátészalka – A gyerekek az együtt töltött idő emlékeként magukkal vihették a tenyérlenyomatukat, valamint láthatóságukat elősegítő ajándékokkal és mesés kifestőkkel térhettek haza.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság „Figyelek rád” címmel bűn- és balesetmegelőzési célzatú rajzpályázatot hirdetett meg a helyi óvodások részére. Azok az apróságok, akik a pályázaton kiemelkedően teljesítettek, a legkreatívabb közös alkotásuk jutalmaként a kapitányság vezetője 2018. június 26-án vendégül látta őket.

A látogatás alkalmával a kicsik betekintést nyerhettek a rendőrök munkájába és a rendőrkapitányság épületeibe. Kipróbálhatták az egyenruhások által használt és védelmüket szolgáló eszközöket, valamint beülhettek egy rendőrségi gépkocsiba.

Az együtt töltött idő emlékeként mind a 19 óvodás magával vihette a tenyérlenyomatát, valamint a közlekedésben láthatóságukat elősegítő ajándékokkal és mesés kifestőkkel térhettek haza.

A nyári szünet ideje alatt nagyon fontos, hogy gyermekeiket felkészítsék a veszélyhelyzetek elkerülésére és kezelésére, ezért kérjük, hogy fogadják meg a rendőrség alábbi tanácsait:

– Fontos, hogy a gyerekek tudják szüleik nevét, telefonszámát és lakcímüket! Lehetőség szerint ismerjék a központi segélyhívószámot!

– Tanítsák meg velük, ha bajba kerülnek kitől és hogyan kérhetnek azonnal segítséget!

– Hívják fel a figyelmüket, hogy idegenekben – még ha kedvesek is – soha ne bízzanak meg, és ne fogadjanak el tőlük semmit!

– Ne menjenek el idegenekkel sehová, még útbaigazítás céljából sem!

– Az úttesten mindig a kijelölt gyalogátkelőhelyen keljenek át! Mielőtt lelépnek a járdáról, mindig figyelmesen nézzenek körül!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés