szon-sportoldal

2015.10.31. 08:38

Szpari - Vasárnap lesz és presztízsderbi

Nyíregyháza - A Diósgyőr kettő lesz a Szpari vendége, ajándékok a beregszászi iskola diákjainak.

Nyíregyháza - A Diósgyőr kettő lesz a Szpari vendége, ajándékok a beregszászi iskola diákjainak.

Sok mindent meg lehet tenni, egyet semmiképpen sem: félvállról venni az ellenfelet. Szerencsére a Szpari eddig sohasem tett így, ennek is szerepe lehet abban, hogy az NB III-as bajnokságban százszázalékos a csapat. Mivel a soros ellenfél élvonalbeli klub második számú csapata, vasárnap lép pályára Mátyus János együttese. Mégpedig itthon, és a Diósgyőr ellen. A borsodiak nem vitézkednek a sorozatban, hiszen eddig csak kétszer nyertek. Mindkétszer otthon, előbb a REAC (3–0), legutóbb pedig a kis Loki (2–1) ellen.

– Akárhogyan is nézzük, a Diósgyőr a vasárnapi ellenfél, így ez egy rangadó és presztízsmérkőzés lesz. Ennek megfelelően készülünk, és persze nyerni akarunk. Sajnos Zorán Kosztics és Savo Rakovic sérülés miatt nem fog játszani, miként Mohamadou Abdouraman. Ám a helyükre lépők is ugyanolyan elszántsággal fognak majd játszani, mint a többiek – vélekedett Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

Beregszásziak megsegítése

A Spartacus 1928 Egyesület a beregszászi Bethlen Gábor Magyar Nyelvű Gimnázium nehéz körülmények között élő több mint négyszáz tanulóját szeretné támogatni még karácsony előtt. Elsősorban ruha, játék, könyv és tanszer formájában, de aki pénzzel szeretne segíteni, azt is megteheti.

A felajánlásokat a Spartacus 1928 Egyesülethez lehet eljuttatni. A Nyíregyháza Spartacus is csatlakozott a kezdeményezéshez, és a vasárnapi meccsen a nagy lelátó mögötti sátornál le lehet adni az ajándékokat.

Labdarúgás: NB III., Keleti csoport, 14. forduló (13.30)

Szombat

Nyírbátori FC–REAC Nyírbátor, v.: Bálint A. (Punyi, Zahorecz). Felsőtárkány–Tállya, Cegléd–Somos SE, Tiszaújváros–Cigánd, Hatvan–Kazincbarcika.

Vasárnap

Nyíregyháza Spartacus–Diósgyőr II, városi stadion, 13.30, v.: Lovas (Viczián, Pogonyi). Putnok–Újpest II, DVSC-DEAC–Rákosmente KSK. Szabadnapos: Jászberény

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!