Páciens nadrágjába nyúlt a gipszelő

A kórházi ápoló gipszeléskor kéjjel fűszerezte a törött lábú fiú kezelését, de örömosztását nem díjazták. Börtönt kapott érte.

A pornófilmbe illő jelenetek két évvel ezelőtt a Kazincbarcikai kórházban játszódtak le, amikor egy tizenöt éves fiút lábtöréssel beérkezett, majd kezelésbe vették. – tudtuk meg a szexuális bűncselekmény részleteit dr. Martossy Györgytől a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség szóvivőjétől. A páciens nővérével érkezett, és miután a röntgenfelvétel megerősített a csonttörést, a gipszelőbe vitték a fiút. Az ápoló pedig elküldte a lányt, mondván: a gipszelés hosszabb időt vesz igénybe.

Benyúlt a nadrágba

A páciens pedig felfeküdt a gipszelő ágyra, hogy a törött csontot rögzítse az ápoló. Korábban feltehetően a wc-n járhatott a fiú, mert nadrágján a zipzár lent volt. A középkorú egészségügyi alkalmazott pedig egyszerűen a nadrágjába nyúlt, majd orális kéjmámort akart okozni a fiúnak, aki ezt nem vett jó néven.

Az ápoló pedig mintha semmi sem történt volna, most már ténylegesen munkájához látott, és begipszelte a sérült végtagot. Közben azonban harmincezer forintot ajánlott a fiúnak, hogy pecabotot vegyen magának. A többi pénzt pedig tartsa meg.

Otthon mondta el

A haza sántikáló fiú nővérének mondta el a gipszelő ágyon történteket. A lány pedig a nagymamának, és végül fiú anyja is megtudta: mit tettek gyerekével. Másnap pedig feljelentés a rendőrségen feljelentés született. A nyomozás során akadt egy tan, egy másik fiú, aki arról számolt be: az ápoló a kezeléskor vele is próbálkozott.

Az egészségügyi intézmény vezetőjét, és a gyanúba keveredett ápoló főnökét is megkérdezték az üggyel összefüggésben, akik nem tudtak arról, hogy a dolgozó hasonló dolgot tett volna máskor. Az ügyészség a rendelkezésre álló bizonyítékok és tanúvallomások alapján azonban szemérem elleni erőszak miatt vádat emelt ellen.

Tagadott, elítélték

Bár a vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, a bíróság a közelmúltbeli tárgyaláson két év (három évre felfüggesztett) börtönnel sújtotta. A törvény egyébként az ebbe a bűncselekmény kategóriába tartozó, és az azt elkövető személyt kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti. Az ápoló és védője nem nyugodott bele az ítéletbe, hanem fellebbezést jelentettek be ellene. Ezért a határozat nem jogerős.

– Puskár Tibor –
hirdetés