Helyi közélet

2010.12.09. 10:57

Véradókat várnak a vasútállomásokra

<p>A Magyar Államvasutak Zrt., a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közösen szervezi meg a IV. Országos Vasutas Véradónapot a karácsonyi ünnepek nyugodt, kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátásának biztosítása érdekében.</p>

Az immár több éves hagyománnyá vált, a vasutasok, az utasok és a civil lakosság összefogását, szolidaritását jelképező Vasutas Véradónapon bárki adhat vért, aki önzetlen segítséget szeretne nyújtani ismeretlen embertársainak.

Pénteken, napközben az ország 20 vasútállomásán rendezik meg az ország egyik legnagyobb véradási akcióját. A MÁV csoport, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat – a szokásos juttatás mellett – vasúti utazási kupont és jelképes ajándékot is ad azoknak, akik karácsony előtt legdrágább adományukkal, a vérükkel segítenek. A MÁV Debreceni Területi Igazgatósága három helyszínen (Debrecen, Nagyállomás, Kultúrváróterem; Nyíregyháza, vasútállomás, az utascsarnok végén található üzlethelyiség; Záhony, vasútállomás, az állomás protokoll termében) várja a donorokat 9-16 óráig, Debrecenben 10-18 óra között.

Az önkéntesek az állomási plakátokról, a jegypénztárakban megtalálható szórólapokból, a www.mav.hu weboldalról, és a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es kékszámán tájékozódhatnak a Vasutas Véradónapról.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában