Palackozott vizet osztanak Nyíregyházán

Akt.:
Vizet osztanak a belvárosban
Vizet osztanak a belvárosban - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – A nagy hőségre való tekintettel Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere palackozott ásványvíz osztását rendelte el. A vizet a Közterület-felügyelet munkatársai kínálják a belvárosban.

Időpont: 2015. július 6. (hétfő) 12.30- 14:00

Helyszín: a Dózsa György utca és a Nagy Imre tér találkozásánál, a sétáló utca végén

Kedden 12 és 16 óra között kínálják hűtött vízzel a belvárosban közlekedőket.

ottat

 

Tanácsok, hogyan vészeljük túl a kánikulát

– Fontos: hűtött helyiség biztosítása. Mérni kell a szobahőmérsékletet. A ventillátorokat korlátozott ideig lehet bekapcsolni, ha a belső hőmérséklet 35 fok alatt van. Fontos a fokozott folyadékpótlás, a ventilátor fokozza a kiszáradást.

– Fel kell hívni az idősek figyelmét, hogy akkor is kell inni, ha nem szomjasak. Tervezni és ellenőrizni kell a folyadékbevitelt. Ne adjunk koffein, alkohol és cukor tartalmú italokat. Az idősek esetében fontos meghatározni a folyadék mennyiségét, és a sópótlást!

– Világos, bő ruhát kell viselni, lehetőleg természetes alapanyagból. Kerüljük a fekvő betegek túlzott melegedését – ügyeljünk a takarókra

– Mérjük a testhőmérsékletet

– Javasoljuk a gyakori zuhanyozást, vagy a vizes borogatást. Milyen gyakran zuhanyozzunk: 2-3 alkalommal naponta. A zuhanyozás kiváltható a borogatásokkal Előzzük meg az elcsúszásos baleseteket.

– Ügyeljünk az étrendre: hideg, frissítő ételeket adjunk: sok zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket.

– Ha az idős személy gyógyszert szed, ellenőrizzük azt, hogyan befolyásolja a folyadékegyensúlyt.

– Készítsünk listát a gyógyszerekről és a betegségekről!

– Kísérjük figyelemmel a környezetünkben élő idős, beteg embertársainkat: nem viselkednek-e zavartan, milyen az arcszínük, fáj-e a fejük, van-e egyéb panaszuk.

– Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala –
hirdetés