Palacsinta mindig jöhet

Palacsinta mindig jöhet

A receptverseny heti nyertese a kemecsei Ignéczi Józsefné, aki negyvenegy éve naponta sürgölődik a konyhában.  

Éppen körömpörköltet főzött nyertesünk, amikor közöltük vele az örömteli hírt:
a szerencse ezúttal neki kedvezett. A háziasszony nap mint nap főz, hétvégenként,
amikor összejön a család, 12-en ülik körül az asztalt. A legkisebb unoka minden
látogatásakor kiköveteli a palacsintát, így a nagymama jól tudja mit kell adnia
desszertként. A győztes recept – mely saját ötletből született – nagy közszeretetnek
örvend, de számos más kedvenc is van a családban. Az egész Kemecse ismeri Julika
finom töltöttkáposztáját, melynek titka a sok hús, a finom fűszerek. Kisujjnyi
falatokat készít ebből, s rendszerint az utolsó morzsáig elfogy az Ignéczi Józsefné
készített töltött káposzta.

Töltött csirkemell káposztába tekerve

Hozzávalók: 4 szelet csirkemell, 4 káposztalevél (akkora, hogy a húst
befedje), a töltelékhez 2 zsemle, 2 tojás, só, bors, fokhagyma, petrezselyemzöld
(lehet bármilyen zöldségféle benne), tejföl, pici delikát, kakukkfű

Elkészítése: A csirkemellet kiklopfolom. Beleteszem a tölteléket és
feltekerem. Kívülről megfűszerezem, borsot, kakukkfüvet is teszek rá. Ezt követően
a megfonnyasztott káposzta levélbe burkolom. Jénaiba teszem, alufóliával betakarom
és puhára párolom. Vigyázni kell, hogy a káposztalevél meg ne égjen. Kb. 20
perc után elkészül, tálalás előtt tejföllel meglocsolom. Köretnek jó a rizs,
de illik hozzá a krumpli is.

A csirkemellet kiklopfolom. Beleteszem a tölteléket és feltekerem. Kívülről
megfűszerezem, borsot, kakukkfüvet is teszek rá. Ezt követően a megfonnyasztott
káposzta levélbe burkolom. Jénaiba teszem, alufóliával betakarom és puhára párolom.
Vigyázni kell, hogy a káposztalevél meg ne égjen. Kb. 20 perc után elkészül,
tálalás előtt tejföllel meglocsolom. Köretnek jó a rizs, de illik hozzá a krumpli
is.

Fontos tudni

Örömmel olvassuk beküldött receptjeiket, melyből kiderül számunkra milyen találékonyak,
igazi ínyencek a megyénkben élő háziasszonyok és urak. A pályázati szelvények
között hetente sorsolunk, a szerencsés egy Kelet-Magyarország logóval ellátott
kötényt, s edényfogót nyer. Mi nem minősítjük a recepteket – azt havonta a szakavatott
zsűri teszi meg – hetente kizárólag Fortuna dönt. Ezért pályázzanak, hiszen
minél több ételleírást küldenek, annál valószínűbb, hogy hamarosan önre mosolyog
a szerencse.

– Pók Viktória –








hirdetés