Palánkos tripla döntött a legvégén

Sitku Márton nagyot küzdött, de a győztes kosarat Seyi Awogbemi dobta a nyíregyháziak elleni elődöntőben
Sitku Márton nagyot küzdött, de a győztes kosarat Seyi Awogbemi dobta a nyíregyháziak elleni elődöntőben - © Fotó: Nyíregyházi Sportcentrum
Nyíregyháza – Nem lesz címvédés a junior fiú kosárlabda-bajnokságban, mert az utolsó dobás a Fehérvárnak hozott szerencsét.

Az Alba Fehérvár légiósának, Seyi Awogbeninek nem ment a dobás a Nyíregyházi Sportcentrum elleni szombati elődöntőben. A centernek egyetlen mezőnykosara volt, és már 39 perc 59 másodperc telt el a mérkőzésből.

A dudaszó pillanatában azonban kifacsart testhelyzetből, a triplavonalon túlról elengedte a labdát, amely a palánkról vágódott a gyűrűbe. Azzal nyert a Fehérvár – 64–61-re a fehérváriak…
Péntek este még azon izgulhattunk, hogy bejut-e egyáltalán a négy közé az NYSC. Az utolsó, Debrecen–Vasas mérkőzésen születhetett volna olyan eredmény, ami azt jelentette volna, hogy az NYSC az 5-8. helyért folytathatja (ha a Vasas egy és 14 pont közötti különbséggel nyer), de a hajdúságiak számára fontos volt a csoportelsőség, nyertek, így Boczkó Ádám legényei is bejutottak az elődöntőbe, amelyet már a Continental Arénában rendeztek.
Ott pedig a másik ágon százszázalékos, mellesleg a tavalyi nyíregyházi bajnokcsapat edzője, Pethő Ákos által irányított Fehérvár várt rájuk. Hatalmas taktikai csata alakult ki, az Alba vezetett szinte végig, de az utolsó negyedben többször is sikerült kiegyenlíteni. A vége előtt másfél perccel 61–61-re, és még támadása is volt az NYSC-nek a vezetéshez. A dobás kimaradt, Awogbemi viszont nem hibázott.
Vasárnap a bronzmérkőzésen lép pályára a házigazda, 13 órától a Continental Arénában.

Országos juniorbajnokság: Fiú nyolcas döntő

Elődöntő

Alba Fehérvár–Nyíregyházi Sportcentrum 64–61 (26–17, 12–14, 14–18, 12–12)

NYSC: Vaskó 20/9, Pollák B. 14/3, Mokánszki 8, Sitku M. 10/6, Bolden 5. Csere: Nagy D. 4, Bodnár B. Edző: Boczkó Ádám.
hirdetés