Palesztin követelések cserébe információért az elrabolt izraeli katonáról

Három palesztin szervezet az izraeliek fogságában lévő összes nő és gyermek szabadon engedését követelte hétfő délután. A csoportok csak ennek fejében lennének hajlandóak információt adni annak az izraeli katonának a sorsáról, akit vasárnap hajnalban ejtettek foglyul palesztin fegyveresek, egy összecsapás után.

Az akciót, amelyben életét vesztette két izraeli katona és két palesztin fegyveres, három csoport is magára vállalta. Most ugyanez a három szervezet – a kormányzó Hamász fegyveres szárnya, az Ezzedin Al-Kasszam Brigádjai, valamint a Népi Ellenállási Bizottság és az eddig ismeretlen Iszlám Hadsereg Frakció – az izrali fogságban lévő nők és 18 éven aluli gyerekek szabadon bocsátását követeli, az információkért cserébe.

A Gáza-övezet határán Izrael már csapatokat vont össze, egy nagyszabású megtorló hadművelet előkészületeként. Mahmud Abbász, palesztin elnök felszólította a palesztin biztonsági erőket és minden fegyveres palesztin csoportot, hogy “azonnal kutassák fel és engedjék szabadon” a 20 éves izraeli katonát.
hirdetés