Helyi közélet

2015.09.03. 09:06

Kigyulladt egy melléképület Nyíregyházán - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. szeptember 2-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. szeptember 2-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy harmincöt négyzetméteres, faborítású, palafedésű melléképület égett teljes terjedelmében szerda délelőtt Nyíregyházán, a Hadobás soron. Az épületben kerti szerszámokat és kisgépeket tároltak. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a közművek kizárása után több vízsugárral fékezték meg a lángokat, személyi sérülés nem történt.

Hat négyzetméteres baromfi ól égett szerdán napközben Paszabon, a Kossuth utcában, ahol a tulajdonos a száraz füvet akarta égetni, a lángok innen terjedtek át az épületre. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Letermelt nyárfaerdő aljnövényzete gyulladt meg huszonhárom hektár területen szerda délután Csengerújfalu külterületén. A csengeri önkormányzati-, a mátészalkai- és a fehérgyarmati hivatásos-, valamint a tyukodi önkéntes tűzoltók több vízsugárral fékezték meg a lángokat. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is a helyszínen volt, aki átvette a tűzoltás vezetését.

Kisebb tűzesetekhez is riasztották a megye tűzoltóit szerdán napközben. Nyírkarászon fél hektáron égett a száraz növényzet, Aranyosapátiban szintén fél hektáron adott feladatot a kigyulladt száraz fű oltása, míg Nagyhalászban két hektár területen kellett oltaniuk egy meggyulladt akác fasor aljnövényzetét. Ezek mellett Tiszalökön, Pátrohán, Vasmegyeren és Milotán is be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak szabadtéri tűzeseteknél. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Garázsra dőlt egy nagyméretű juharfa ága szerda délelőtt Mátészalkán, a Móricz Zsigmond utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész és dugólétra segítségével avatkoztak be.

Egy ukrán nemzetiségű, fémárut szállító nyerges vontató pótkocsijának fékrendszere túlhevült és füstölt szerda délelőtt Komorón, az Ungvár utcában. A záhonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói hűtötték vissza a jármű fékrendszerét és szüntették meg az izzását. Személyi sérülés nem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában