Kosárlabda

2019.10.05. 11:44

Hübner Nyíregyháza BS: Jó ismerősök ellen

A nyíregyházi kosarasok a nyáron kétszer is találkoztak a szombati ellenféllel.

 

Bryton Hobbs játéka kérdéses szombaton | Fotó: Pusztai Sándor

Váratlan bajnoki vereség és magabiztos Hepp-kupa-siker után folytatja szereplését a férfi NB I./B-ben a Hübner Nyíregyháza BS. Mint ismert, a Cápák 73–66-ra kikaptak az idénynyitón múlt pénteken, majd e hét szerdáján 93–57-re legyőzték a DEAC U23-at. Bus Ivánék a Vasas vendégeként lépnek pályára szombaton. A soron következő ellenfél jó ismerős, hiszen a felkészülési időszakban kétszer is találkozott (legutóbb három hete) a két gárda.

– Láttuk az első bajnoki meccsüket, teljesen mást játszottak, mint ellenünk a két felkészülési meccsen – mondta Siska János. – Készülünk minden eshetőségre, lehet, hogy a Salgótarjánra specifikusan készültek, illetve ők is úgy játszhattak ellenünk, mint mi ellenük, vagyis nem mutattak semmit.

Az előző szezonban sikerült

A Vasas az első fordulóban 72–63-ra kapott ki Salgótarjánban. A fővárosiaknak ebben az idényben is fiatal csapatuk van, nem lehet azonban félvállról venni őket, két-három játékosra oda kell figyelni.

– Mindenképp a védekezésen múlik a meccs, sokkal keményebbnek kell lennünk hátul, mint Baján, és nagyobb koncentráció kell – folytatta a tréner. – Szerdán láttam pozitív dolgokat, látszik, hogy a csapat jó formában van, de ezt át kell menteni a bajnoki mérkőzésekre is. Ebben a szezonban nagyon kiegyenlített a mezőny, nehéz idegenben nyerni, eddig csupán a Budafoknak sikerült. A Vasas is erős hazai pályán, az előző szezonban azonban sikerült ott nyernünk, még ha nem is sokkal. Most is mindenképp győztesen szeretnénk hazajönni.

A debreceniek elleni kupameccsen bokasérülést szenvedett a nyíregyháziak amerikai légiósa, Bryton Hobbs. Az irányítónak nincs megdagadva a lába, és azt mondja, tud játszani, a szakmai stáb azonban majd a meccs előtt dönt arról, hogy beveti-e a játékost.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában