Pályafelújítások a vasútvonalakon

A vasúti pályafelújítások miatt néhány vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, áll a MÁV Rt. közleményében.

Miskolc térségében közúti aluljárót építenek, ami miatt a Miskolc és Ózd, illetve a Miskolc és Tornanádaska vasútvonalon módosított menetrend érvényes.

A Budapest–Lőkösháza, továbbá a Budapest–Hegyeshalom vasútvonalon augusztus 5-ig folyamatos felújítások miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Abony és Szolnok között ugyancsak folyamatos pályafelújítást végeznek. Emiatt a Budapest–Szeged, a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza vasútvonalon néhány vonat módosított menetrend szerint közlekedik.

Nyíradony és Nyírgelse között június 27-én és 28-án, továbbá Nyírgelse és Nyírbátor között július 2-7-ig, illetve július 9-én és 10-én az esti órákban javítják a vágányokat. Emiatt a Debrecenből 22.40 órakor induló mátészalkai vonat helyett a jelzett szakaszon autóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest–Székesfehérvár, illetve a Budapest–Pusztaszabolcs–Sárbogárd vasútvonal egy szakaszán építési munkákat végeznek. Emiatt július elsején, másodikán, 8-án és 9-én, 29-én és 30-án, továbbá augusztus 26-án és 27-én – egész nap – a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Ez idő alatt bizonyos vonatok Érd felső helyett Érd alsón állnak meg. A korlátozások miatt – a jelzett időpontban – a Déli pályaudvarról Tatabányára 17 óra 25 perckor induló elővárosi vonat, továbbá a Dunaújvárosról Budapestre 8.00 órakor induló vonat módosított menetrend szerint közlekedik.

Kiskőrös és Kiskunhalas között július 3-án karbantartást végeznek. Ezért a Kőbánya-Kispestről Kiskunhalasra 20.00 órakor induló vonat helyett a jelzett szakaszon autóbuszok szállítják az utasokat.
A Beograd nemzetközi gyorsvonat mindkét járata – felújítás miatt – július 3-án és 4-én kerülő útvonalon, Kiskunhalas érintésével, módosított menetrend szerint közlekedik.

Rákospalota-Újpest és Fót között július 4-én az esti, éjszakai órákban javítják a vágányokat. Az utasokat emiatt vonatpótló autóbuszok szállítják, de a menetrend is módosul: néhány járat az eredeti menetrendhez képest korábban közlekedik.

 Az ideiglenes menetrendi változásokról a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es telefonszámán adnak tájékoztatást. A részletes menetrendet az állomási hirdetmények tartalmazzák, ezek megtekinthetők a MÁV Internetes honlapján is a www.mav.hu. oldalon, a menetrendváltozásnál.
hirdetés