Pályaorientációs nap Nagyecseden

Pályaorientációs nap Nagyecseden
© Fotó: katasztrófavédelem
Nagyecsed – A nagyecsedi Báthori István Református Általános Iskola és Gimnázium pályaorientációs napot tartott diákjai számára az elmúlt napokban. Az iskola vezetőségének felkérésére többek között a Nagyecsedi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is meghívást kapott.

A meghívásnak nagy örömmel tettek eleget az önkéntes tűzoltók egy szakmai előadás formájában, hisz fontos számunkra a fiatalok tájékoztatása, az utánpótlás nevelése. Ennek keretében a gyerekeknek bemutatták Czibere László parancsnok vezetésével a tűzoltóság felépítését, irányítását, valamint a tűzoltási és műszaki mentési tevékenységet és beszéltek arról is, hogyan és milyen feltételekkel választhatják ezt a szakterületet.

A tél, a karácsony közeledtével felhívták az ilyenkor aktuálisan előforduló veszélyekre a figyelmet, beszéltek a tüzelő-fűtő berendezésekhez, a füstelvezetőkhöz kapcsolódó problémákról, kiemelve az ebből eredő szénmonoxid mérgezés, illetve kéménytüzek megelőzéséről.

A gyerekek megismerkedhettek az előadás keretében a szak és védőfelszerelésekkel, valamint a gépjárműfecskendők felépítésével.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés