Pályaorientációs nap Tiszalökön

Pályaorientációs nap Tiszalökön
© Fotó: police.hu
Tiszalök – Az egyenruhások a rendezvény ideje alatt kötetlen beszélgetések során felhívták a gyerekek figyelmét a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai 2018. április 21-én a tiszalöki Kossuth Lajos Általános Iskolában pályaorientációs napon vettek részt. A gyerekek érdeklődően tekintették meg a rendőrség használatában lévő fegyverzetet és felszereléseket, melyek közül néhányat játékos formában ki is próbálhattak. Egy bűnügyi- technikus kolléga segítségével megtekinthették a „helyszínelő” táska tartalmát, majd ujjlenyomatot és tenyérnyomatot is készíthettek.

A helyszínen a vállalkozó kedvű diákok közlekedési ismereteiket KRESZ-tesztlapok kitöltésével felmérhették, valamint lehetőségük nyílt a „részeg szemüveg” kipróbálására is. Az egyenruhások a rendezvény ideje alatt kötetlen beszélgetések során felhívták a gyerekek figyelmét a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre. A programokban aktívan részt vevő diákok közlekedésük során hasznosítható apró ajándékokkal térhettek haza.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés