Pályaorientációs napot tartottak a Kállayban

Pályaorientációs napot tartottak a Kállayban
© Szakmai fogások Szakács Pál pincér szakoktatótól
Nagykálló – „Válassz piacképes szakmát, és dönts jól a jövődről!” – buzdította a továbbtanulás előtt álló diákokat a közelmúltban rendezett szakmabemutató napján a Mátészalkai Szakképzési Centrum fenntartásában működő nagykállói Kállay Rudolf Szakközépiskola.


A környező települések, illetve a helyi általános iskola 7–8. osztályos, pályaválasztást fontolgató tanulói nem csupán az intézmény képzési palettáját vették szemügyre, megismerkedtek az ott oktatott mesterségek sajátosságaival, „kulisszatitkaival” is.

Látogatás a tanműhelyekben

– A diákok élvezettel vettek részt a szakmákat bemutató játékos feladatokban, az egyes állomásokon a pincér, a szakács, az eladó, a fémipari, az építőipari, a női szabó és a szociális gondozó-ápoló szakmákkal ismerkedhettek meg. Örömmel láttuk a gyerekek arcán, hogy több szakma is felkeltette az érdeklődésüket, kérdésekkel ostromolták a szakoktatókat, és lelkesen, ügyesen kapcsolódtak be a tanműhelyek munkájába – nyilatkozta lapunknak Rostás János, a Mátészalkai Szakképzési Centrum főigazgatója.

Hozzátette: a gyakorlati foglalkozásoknak köszönhetően minden bizonnyal könnyebben tudnak majd dönteni a fiatalok a szakmaválasztás kérdésében. Nem kevés diákot a szüleik is elkísértek a nyílt napra, így bennük is sikerült tudatosítani a szakmatanulás jelentőségét, s azt, hogy továbbtanuláskor toplistás helyet érdemel a Kállay-középiskola.

PI
hirdetés