Pályázni, pályázni, pályázni!

Pályázni, pályázni, pályázni!

Miskolcról indul a PályázatVadász Infómaraton ingyenes konferenciasorozata. Uniós forrásokból az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg Észak-Magyaroszágon. Jelentkezési ív[.pdf – 54KB]

A régió egészéből több mint háromezer pályázatot nyújtottak be a kiíró szervezetekhez. Eddig az irányító hatóságok csaknem ezer projekt részére ítéltek meg támogatást, ami közel 54 milliárd forintot jelent a térségnek és a helyi gazdaságnak.

Minden pályázó és pályázni vágyó ugyanazt akarja: még több sikeres pályázatot és még több pénzt. A Nemzeti Fejlesztési Hivatal előrejelzése szerint Magyarország 2007 és 2013 között összesen 24,6 milliárd euró, hozzávetőlegesen 6174 milliárd forint fejlesztési forrásra tehet szert. Ennyi pénzért már érdemes „harcba szállni”…

Pályázni, pályázni és harmadszor is pályázni! Ez lehet a következő évek mottója. Aki már korábban pályázott, pontosan tudja, mennyi hercehurcával jár mindez. Sajnos, az információhiány miatt az elmúlt évek pályázatain sokan elvéreztek. Egyetlen lehetőség a felkészülésre és a 2006 végéig még rendelkezésre álló összegek lehívására a tájékozódás és a tanulás. Ehhez nyújt hatékony segítséget a március 7-én Miskolcon megrendezendő PályázatVadász Infómaraton 2006ingyenes pályázati konferencia.

A legtöbb kis- és középvállalkozásnak a nagyobb projektek megvalósításához általában nincs elég önereje. Így két lehetősége marad: egyrészről a vissza nem térítendő támogatások, másrészről a banki hitelek. A kínálat mindkét esetben jelentős, a kérdés már csak az, hogy nekünk melyik a megfelelőbb? Az egész napos rendezvényen a kis- és középvállalkozások, az önkormányzatok, a nonprofit szervezetek és a magánszemélyek a pénzhez jutás fenti módjairól tájékozódhatnak.

A délelőtti előadásokon általános pályázati információk hangzanak el a 2006-os lehetőségekről és a 2007–2013. évi tervekről. Hasonlóan izgalmasnak ígérkeznek a délutáni kerekasztal-beszélgetések, amelyeken a megyéből, illetve az Észak-Magyarország Régióból egybegyűlt nyertesek pályázati tapasztalataikat osztják meg egymással és a hallgatósággal.

További információ: www.palyazatvadasz.hu
hirdetés