Panaszkodtak a nyíregyházi galambokra – Összegyűjtik és elszállítják őket

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – “A tiltás ellenére sokan továbbra is etetik a galambokat.” Belvárosi üzlettulajdonosok korántsem az örömtől repdesve fordultak szerkesztőségünkhöz.

„Alapvetően szeretjük az állatokat, de mindegyiket a helyén kezeljük. A galamb biztos hasznos, ha postagalamb vagy ha díszállat, de itt, a belvárosban sokaknak okoz bosszúságot. Miután elszáll, nyomot hagy maga után, amit nehéz, már-már lehetetlen tisztítani. Mit tesznek az illetékesek azért, hogy ez az áldatlan helyzet minél kisebb kellemetlenséget szüljön?” – adtak szárnyat felháborodásuknak.

Kiderült, hogy madarat is lehet fogatni az illetékesekkel: – Az amatőr galambász egyesület segítségével állatbarát megoldással, a galambok összegyűjtésével igyekszünk csökkenteni a városi madárállományt. Az egyik legfertőzöttebb területen található épület tetején a szakemberek madáreleséggel terelik a madarakat az erre a célra gyártott gyűjtőketrecekbe, melyeket a galambászok elszállítanak – reagált Szabó Edina. A NyírVV Kft. sajtószóvivője hozzáfűzte: – A probléma kezelését nehezíti, hogy a belvárosban a tiltás ellenére sokan továbbra is etetik a galambokat. Társaságunk köztisztasági feladatainak ellátása során a galambürüléktől is folyamatosan takarítja a várost, fertőtlenítő lemosásokat végzünk, évente megtisztítjuk a köztéri szobrokat, állategészségügyi telepünkön összegyűjtjük az elhullott madarakat.

KM–LTL
hirdetés