Pánik a jégeső miatt Miskolcon

Sms-en, email-en, és telefonon értesítették egymást a miskolciak arról, hogy csütörtökön jégeső várható. A pánik miatt kiürültek az utcák, megteltek a parkolóházak, és volt olyan munkahely, ahonnan hamarabb hazaengedték a dolgozókat.

Sokan arra hivatkoztak, hogy a megyei katasztrófavédelem értesítette a lakosságot egy minden eddiginél nagyobb jégesőről. A szervezet helyettes vezetője azonban ezt cáfolta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a lakosságot nem értesítette, a saját szervezeteinket, vagyis a tűzoltóságot, a polgári védelmi iroda dolgozóit viszont igen, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése alapján valóban lehet számítani viharra. Ebben azonban nincs semmi különleges, ilyenkor mindig megerősítik a készenlétet – mondta a Független Hírügynökségnek Kohánka István, a megyei igazgatóság helyettes vezetője.

A parancsnokhelyettes szerint valószínűleg egy dolgozójuktól kerülhetett ki az információ, amelyet “a miskolciak túlreagáltak”. Kohánka István azt mondta: továbbra is készenlétben vannak, mert a következő órákban várható vihar Borsod megyében.

A pánik a miskolciak körében érthető. Két éve, június 9-én hógolyónyi jegek estek az égből, amelyek háztetőket tettek tönkre, és rengeteg autót összetörtek. A kár akkor több mint tízmillió forint volt.További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés