Sport

2015.05.19. 07:18

Átlag feletti teljesítmények kellettek

Nyíregyháza - Az ezüstérmes NYKC játékosai levezetésként még két hétig edzenek.

Nyíregyháza - Az ezüstérmes NYKC játékosai levezetésként még két hétig edzenek.

Így sokkal elegánsabb. Miként azt már megírtuk, a Nyíregyházi KC balassagyarmati győzelmével már biztos volt, hogy a nyírségiek a második helyen zárnak a férfi kézilabda második vonalának Keleti-csoportjában. A kérdés csak annyi volt, hogy a Fradival azonos pontszámmal, vagy nem. Nos, vasárnap este a bajnok Eger időn túli hetessel egyenlített a Népligetben, így az NYKC a zöld-fehéreknél egy ponttal többel zárta a sorozatot.

Hullámvölgy után a magasban

– Másodszor már nem bukhatjuk el – így indultunk neki szombaton a balassagyarmati mérkőzésnek – kezdte visszapillantását Varga Zsolt, a Nyíregyházi KC szakmai igazgatója.

– Minden csapat szereplésében van hullámvölgy, sajnos, nekünk a legmélyebb éppen a békésiek elleni hazai találkozón volt. Átbeszéltük az akkori történéseket, és a múlt heti edzésmunkán már látszott a játékosok nagy akarása, mentálisan erősen kezdtük a szombat találkozót.

– Az első játékrészben a védekezéssel volt gond, a tizenkilenc kapott gól nagyon sok – folytatta Varga Zsolt. – Szünet után sikerült felpörögni, feljavult a védőmunkánk, és a korai fordítás után végig vezetve nyertünk. Minden elismerésem a balassagyarmatiaké, akik a számukra tét nélküli találkozón odatették magukat, így legyőzésükhöz jó játékra volt szükség.

– Most a kiugró egyéni teljesítmények is segítették a csapatot. Gondolok például a kapuban sérült bokával is remekelő Kőrizs Istvánra, aztán Nagy Csabára, a nyolc gólt szerző, szélen is hatékony Marian Kleisre, illetve az ugyancsak átlag fölött teljesítő Varga Lászlóra. A második félidő remek csapatjátékához ők tették hozzá azokat a pluszokat, amelyekkel végül elértük a célunkat – így Varga Zsolt.

A bajnokságnak ugyan vége, ám két hétig még levezető edzéseket tart Varga Zsolt. Ebben szerepel majd egy barátságos focimeccs a lelkes és a csapatnak sokat segítő B-középpel is.

És az éremátadás? Az egyelőre még nem dőlt el, hogy mikor és hol kapják majd a nyíregyháziak a szépen csillogó ezüstmedálokat.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!