Panyola íze, zamata volt ebben!

Akt.:
Panyola íze, zamata volt ebben!
© Fotó: Koncsef Dávid
Panyola – „Egy olyan világ van itt, amit az ember álmodik magának…”

Vibrált, izzott a levegő az idei Panyolafeszt alatt, s nehéz volt eldönteni, mi játszott ebben nagyobb szerepet: a rekkenő hőség vagy a fergeteges program. Ám nem kétséges: aki a helyszínen élvezte a műsorokat, vett személyesen is ízelítőt a zenei, a műsor- és ételital-kínálatból, az utóbbira szavaz.

Fotó: Koncsef Dávid Fotó: Koncsef Dávid ©

A program pazar és igényes zenei illetve gasztronómiai kínálatra épült. A Fesztiválhoz időzítve az országos vidékjáró „Hazahúzó” műsor televíziós stábja is Panyolán járt ezen a hétvégén. A falu történelmébe és mindennapjaiba Muhari Zoltán polgármester engedett bepillantást, a megyei szintű Helyi Értéknap és -kiállításról Angyal László, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Kelet-Magyarországi Regionális Központjának vezetője beszélt. A televíziósok forgattak a Palaj Party tutaj koncerten, a strandon, filmre vették a helyi gasztronómiai különlegességeket, megszólaltatták a kerékpáros templomtúra résztvevőit. Nem hagyhatták ki Magyarország legszebb fekvésű pálinkafőzdéjét sem: a Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatója, Lakatos Gergely prezentálta a főzde legendás történetét. Az idei fesztivál számos újdonságot hozott, de őrizve azt az egyedi hangulatot, amelyről sok szép vallomás született már.

Fotó: Koncsef Dávid Fotó: Koncsef Dávid ©

„Tudom, hogy amikor beteszem a lábam ebbe a faluba, akkor csupa kedves, jó ember vesz itt körül. Egy olyan világ van itt, amit az ember álmodik magának…” – nyilatkozta ezt Szalóki Ági, korábbi Panyolafeszt fellépő. S talán mindet elmondott erről az idei programról is.

– KM-NyZs –
hirdetés