Paposi vízügyi mérnökre emlékeztek

Paposi vízügyi mérnökre emlékeztek
© Fotó: önkormányzat
Papos – A hála és a tisztelet koszorúját elhelyezték Péchy László mellszobránál.

Péchy Lászlóra, az Ecsedi-láp Lecsapoló és Szamos-balparti Ármentesítő és Belvízszabályozó Társulat első igazgató-főmérnökére emlékezett a napokban születési évfordulója alkalmából a paposi önkormányzat.

A hagyományteremtő ünnepséget a jeles szakember paposi kúriájának udvarán elhelyezett mellszobránál rendezték meg. Illés Béla polgármester bevezető beszéde után itt, valamint a temetőben is Kósa Csaba alpolgármester a saját versét olvasta fel. A hála és a tisztelet koszorúját az önkormányzat mellett elhelyezte Fülöp István, a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője is. Részt vettek a koszorúzáson továbbá a helyi civil szervezetek és a vízügyi szakmai szervezetek képviselői. Lőrincz Károly a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja nevében, Papp István és Szathmári András az Ecsediláp-Krasznabalparti Vízgazdálkodási Társulat nevében emlékezett a nagy előd óriási jelentőségű munkásságára.

KM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés