Papp László lehetősége

Ökölvívás
Ökölvívás
Debrecen – A Pro-Box Promotion és a SPORT1 január 20-ai, pápai gáláján a helyi kedvenc Popovics Tamás „örök riválisával”, a debreceni Papp Lászlóval bokszol a WBF félnehézsúlyú interkontinentális övéért.

A két bokszoló eddig kétszer találkozott a ringben: 2004-ben a Westend tetőkertjén megrendezett szabadtéri gálán Papp László (8-1-0) négy menetben, megosztott pontozással diadalmaskodott, úgy, hogy egyszer padlóra is küldte riválisát. A visszavágóra majd egy évvel később, Tapolcán került sor, ahol óriásit csatáztak a felek. A hatmenetes mérkőzés második felére Popovics Tamás (21-3-1) fölényre tett szert, és végül egyhangú pontozással diadalmaskodott.

Popovics eredetileg Sasha Mitreski (15-3-1) ellen lépett volna ringbe az IBO interkontinentális övéért, de a macedón ökölvívó karácsony előestéjén lemondta a magyarországi fellépését, azzal az indokkal, hogy nem hagyhatja el választott hazája, Svájc határait.

A bevezetőben említettük, hogy a bokszolók a WBF övéért lépnek kötelek közé. Ennek egyik oka, hogy a Pro-Box Promotion tervei között szerepel, hogy a győztes bokszolót később a világbajnoki címig menedzselje, és ennél a szervezetnél lényegesen nagyobb esélye van mindezt megvalósítani. A mérkőzésen két magyar, egy lengyel és egy osztrák bíró működik majd.

A pápai gálát, melyen Nagy “Hóhér” József, Kovács “Vipera” Attila és Miló Viktória is bokszol, a SPORT1 televízió élőben közvetíti.
hirdetés