Pappá szentelés a templombúcsún Kisvárdán

Pappá szentelés a templombúcsún Kisvárdán
© Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – Szent György szentté avatását a legtöbb keresztény egyház elismeri; egyike a leghíresebb katonai szenteknek.

Leginkább a sárkányt legyőző lovag képében ismert, emellett több ország és város védőszentjeként is tisztelik. A György–legenda azt a keresztény meggyőződést fejezi ki, hogy a hit megszünteti a démonok uralmát, és a gonoszt minden alakjában legyőzi. A templom és védőszentjének ünnepét rendszeresen megtartják.

Ez alkalommal –április 23–án– volt Pindzsu István pappá szentelése. A Szent Liturgián Kocsis Fülöp érsek–metropolita és Szocska A. Ábel apostoli kormányzó és több mint harminc görög katolikus pap jelenlétében Pindzsu István diakónust a Nyíregyházi Egyházmegye papjává szentelték. Pindzsu István, mint diakónus Kisvárdán szolgált, s mint áldozó pap itt is folytatja munkáját. A Szent Liturgia végén mintegy fél ezren, az ünnepi szeretett vendégség előtt mindannyian részesültek a miroválás szentségében.

Választékos szeretetlakoma

A szomszédságban, a bölcsőde udvarán pedig készültek a finomabbnál finomabb étkek, így disznófüles körömpörkölt, pörkölt tésztával, babgulyás, toroskáposzta, töltött káposzta, lángos, több száz adag különféle étel, valamint a sütemények széles választéka várta a szeretetlakoma vendégeit. Sok–sok féle étel és ital falajánlást, a különböző adományokat, a fizikai munkát köszöni az egyházközség, hiszen munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy minden résztvevő jól érezze magát. Több önzetlen segítő aktív részvételével vette ki részét a vendéglátás sikerében.

– Vincze Péter –
hirdetés