Ország-világ

2020.06.19. 07:27

Benedek Tibor mellett ott volt családja az utolsó pillanatokban

A háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó halála nem csak a sportvilágot rengette meg.

Budapest, 2016. március 22. Benedek Tibor, a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a csapat sajtónyilvános edzésén a budapesti Császár-Komjádi Sportuszodában 2016. március 22-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Benedek Tiborról régóta ismert volt az uszodákban, hogy beteg. A vízilabdában elért eredményei, a civil életben is példamutató magatartása, illetőleg szerető családapai szerepe folytán viszont senki nem beszélt erről. Még akkor sem, amikor május elején bejelentette: végleg visszavonul imádott sportágától.

Benedek július 12-én töltötte volna be a 48. életévét, a családnak azonban nem volt ideje születésnapi összejövetelen gondolkodni. Minden energiájukat felemésztette a szerettük betegsége.

Bár ijesztő diagnózist kaptak, bíztak a gyógyulásban, az elmúlt hónapokban több kezelésen is átesett kiváló sportoló kivételes fizikuma és küzdőképessége reményt adott: talán Tibor legyőzi a legyőzhetetlent is.

Csütörtök hajnalban azonban minden remény szertefoszlott. A családot késő éjszaka értesítették a Korányi Sándor utcai kórházból, ahol egy hete feküdt, hogy baj van. A betegágyhoz a vízilabdázó felesége, Epres Panni és Tibor édesanyja sietett. A kezét fogták. Így aludt el csendben, a szerettei körében – számolt be a Bors.

Modell nejével 1994-ben ismerkedett össze, ám egy rövidebb kapcsolat után elváltak az útjaik, majd tíz év után ismét fellángolt a szerelem közöttük. Nyolc év együttélés után 2010-ben összeházasodtak. Szerelmük gyümölcséből egy kisfiú, Mór és egy kislány, Barka született. Kapcsolatuk végig nagy szeretetben telt.

Lánya is elbúcsúzott tőle

Benedek Tibor első házasságából született lánya, Ginevra is üzent édesapjának Facebook-oldalán.

„Örökké szeretlek” – írta a kép mellé a 21 éves lány, aki a Ripost információi szerint a napokban Budapestre utazott Rómából, hogy elbúcsúzhasson apjától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!