Paprikaspray-t fújtak ki a 2-es metróban, többen rosszul lettek

Akt.:
Budapest, 2018. november 24. Mentők dolgoznak a 2-es metró Puskás Ferenc Stadion állomásánál, miután valaki paprikaspray-t fújt ki az egyik szerelvényben 2018. november 24-én. Többen rosszul lettek, az utasokat emiatt ki kellett menekíteni, a szerelvényt vészfékkel állították meg.
Budapest, 2018. november 24. Mentők dolgoznak a 2-es metró Puskás Ferenc Stadion állomásánál, miután valaki paprikaspray-t fújt ki az egyik szerelvényben 2018. november 24-én. Többen rosszul lettek, az utasokat emiatt ki kellett menekíteni, a szerelvényt vészfékkel állították meg. - © Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Budapest – Szombat délután több órán keresztül nem járt a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között, miután valaki paprikaspray-t fújt ki az egyik szerelvényben. Többen rosszul lettek, az utasokat emiatt ki kellett menekíteni – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton.

A BKK közleménye szerint 13 óra körül fújta ki az egyik utas a paprikasprayt. A szerelvény a vészfék meghúzása miatt állt meg, sem tűzeset, sem gázszivárgás nem történt – írták. A mentési munkák befejezéséig pótlóbusz járt az M2-es metró helyett a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között. Korábban arról tájékoztattak, hogy műszaki okok miatt nem közlekedett a metró.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese az MTI-nek elmondta, hogy a Puskás Ferenc Stadion és a Keleti pályaudvar metróállomások között megállt szerelvény utasainak a felszínre juttatásához kérték a segítségüket. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, az összes utast sikerült kihozni a metróból – tette hozzá.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI kérdésére elmondta, hogy a paprikaspray egy szóváltást követően kerülhetett elő, egy másik utas pedig gázszivárgást feltételezve húzhatta meg a vészféket. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, garázdaság miatt nyomoz – közölte.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője az MTI-vel közölte, hogy 4 mentőkocsival vonultak a helyszínre, 20 embert kellett köhögés és könnyezés miatt megvizsgálniuk. Kórházba senki nem került és orvosi ellátásra sem volt szükség, az összes tünet átmenetinek bizonyult – tette hozzá.

A forgalom az érintett szakaszon helyreállt, az M2 metró a teljes vonalon közlekedik.

– MTI –
hirdetés