Pár pont hiányzott csupán az aranyéremhez

Akt.:
Vezse Csaba és a trófea
Vezse Csaba és a trófea - © Fotó: a szerző
Vámosatya – A vadászat során az ember nagyon sok dolgot megtanul az élővilágról.

A közelmúltban Vámosatyán megrendezett trófeamustrán látható volt egy olyan agancs is, amely Vezse Csabához kötődik. 1996 óta vadászik a Beregi Tisza Vadásztársaság tagjaként. A rokonok szerettették meg vele ezt a hobbit.

Az Örvénynek nevezett területen ejtette el a gímszarvasbikát. Jó élőhely a vadállatok számára az a határrész, vizenyős részek, nádasok borítják tölgyerdők ölelésében.

– Egy esti vadászaton hoztam terítékre ezt a bikát, akkor éppen jól bőgtek a bikák. A Beregi Tisza Vadásztársaság vadászmestere, Vezse Péter volt a kísérőm, ő egyébként az unokatestvérem. Észrevettük a bikát, több tarvadat kísért. Hang alapján mentünk, ugyanis egy másik bikát akartunk elejteni, de amikor megláttuk ezt, azonnal megfogott bennünket. Peti úgy látta, hogy súlyban és korban is megfelelő, vagyis lőhető, s akkor terítékre hoztam.

– A trófea ezüstérmes lett, pár pont hiányzott csupán az aranyéremhez. Nem bánt az érem színe, mert az élmény kárpótol mindenért. Kisebb gím- és dámbikákat már korábban is hoztam terítékre, de ilyen nagy gímbikát még nem, szerintem ez jelenti majd nekem a csúcsot. Otthon van egy vadászszobám, ott lesz majd ez is a többi trófea között.

Afrika egyedi hangulata…

– Nagyon szeretem, hogy kint lehetek a természetben, az ember nagyon sok dolgot megtanul az élővilágról, a növényekről, az állatokról. A családban vegyes a vadászatom fogadtatása. A 19 éves fiamat nem nagyon érdekli ez a tevékenység, azonban az öcsém és a fia is vadászik.

Van-e valamilyen álma, ami a vadászattal kapcsolatos?

– Afrikába szeretnék eljutni, megmondom őszintén. Nem a vadászat lenne az elsődleges szempont a számomra, ott inkább már a fauna érdekelne, a táj egyedi hangulata és az állatok sokszínűsége. Jó lenne a saját szememmel látni, hogy milyen különleges, egzotikus az ottani élővilág és környezet.

MML

Címkék: , ,hirdetés