Parancsnoki ellenőrző gyakorlat Nyírbátorban

Parancsnoki ellenőrző gyakorlat Nyírbátorban
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyírbátor – Csütörtök délelőtt parancsnoki ellenőrző gyakorlatot tartottak a Nyírbátori Látogató Központ Fedeles Lovardában a helyi és a baktalórántházi hivatásos tűzoltóknak.

Az ellenőrző gyakorlatot hetekkel ezelőtt helyismereti foglalkozás előzte meg, akkor mindhárom szolgálati csoport a helyi szakember segítségével megismerkedhetett az épület sajátosságaival, a közművek kizárási lehetőségeivel, valamint a vízvételi- és a veszélyforrásokkal.

A csütörtöki szituációra épülő gyakorlaton a feltételezés szerint a lovarda szénatárolójában keletkezett tűz. Az egységek az érintett épületrésznél gondoskodtak a közművek kizárásáról, meggyőződtek az épület kiürítéséről és több oltósugarat szereltek, majd a tűz eloltását követően nagy-teljesítményű ventilátorral, a füsttel telítődött épületet átszellőztették.

A gyakorlat végrehajtását a nyírbátori tűzoltóparancsnok, a baktalórántházi őrsparancsnok és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat ellenőrizte, majd Kovács Miklós tű. alezredes, a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a gyakorlatot megfelelőre minősítette.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés