Parasznyán felavatták a huszonnyolcadikat

Az ünnepélyes pillanatok
Az ünnepélyes pillanatok - © Fotó: Vajda János
Parasznya – Festői környezetben található a település új sportlétesítménye.

Az elmúlt években, hónapokban megszokhattuk, hogy egymást érik az átadási ünnepségek. Vasárnap délelőtt a Miskolchoz közeli Parasznya következett a sorban, a község sporttelepén avatták fel a megye immáron huszonnyolcadik műfüves kispályáját, amelyet a falu apraja-nagyja használhat majd.

A beszédet nem véletlenül tartotta egy olyan politikus, aki a sportban is érdekelt, érintett. Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatát tulajdonló Mezőkövesdi SE elnöke nem is tagadta meg önmagát:

– A kövesdi foci sikertörténete évtizedekkel ezelőtt „ugyanitt” kezdődött – emlékeztette szép számú hallgatóságát, majd így folytatta: – Hajdanán a megyei I. osztályban szerepeltünk, és azért szurkoltunk, hogy ne essünk ki. Aztán bebizonyítottuk, hogy nagy szorgalommal sok mindent el lehet érni.

A sportban is van jövő, ha van cél és van acélos akarat.

Értéket teremtettek

Ezután arról beszélt, hogy a létesítményépítési programot és a honi futballt sokan kritizálják, de az előbbi jegyében pályák százait építették fel, utóbbival pedig – akár ­rossz, akár jó – egy ország foglalkozik. Parasznyán értéket teremtettek, gazdagodott a község, a pálya meg hozzájárul ahhoz, hogy az ott lakó polgárok komfortosabb életet élhessenek.

ÉM-KT


Ott voltak

Tállai András pénzügyminiszter helyettes, országgyűlési képviselő, Horváthné Kecskeméti Ildikó polgármester, Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója, Sajti Viktor, az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója, Hegedűs László, a Parasznyai SE elnöke.
hirdetés