Páratlan kacagás a szabadtérin

Páratlan kacagás a szabadtérin
A Mandala Dalszínház tavaly még hét millió forintot kapott, az idén Nyíregyháza város kulturális bizottságának anyagi támogatása nélkül kezd hozzá a társulat a XV. Mandala Nyár megrendezéséhez.  Mandala [.pdf – 46KB]

Pedig, ha az időjárás is kegyes lesz a látogatókhoz, több ezren érezhetik jól magukat a szabadtéri színpadon. Július 1-jén 21 órakor a társulat produkciójában a Páratlan páros első részét láthatjuk. Rey Cooney bohózata akárhanyadik alkalommal kitűnő kikapcsolódást jelent. A második részt egy hét múlva mutatja be a társulat a szabadtéri színpadon.

Az idei nyáron két vendég társulat is bemutatkozik a szabadtérin. A Körúti Színház július 2-án Molnár Ferenc A doktor úr című klasszikus darabját mutatja be Koltai Róbert főszereplésével. A darabban láthatjuk még többek között Fodor Zsókát, Barát Attila Györgyöt, Czvetkó Sándort, Szabó Erikát.

Bájgúnár szépfiú

A Budaörsi Játékszín Georges Feydeau Fel is út, le is út! című bohózatát mutatja be. A „bájgúnár” szépfiú több nőnek is csapja a szelet. A nők után futkosás persze még nem lenne baj. A baj akkor kezdődik, amikor utol is érjük őket, mert a női praktikákkal egy férfi agya sohasem veheti fel a versenyt. Straub Dezső rendezői irányításával Koncz Gábor, Kautzky Armand, Nyestes zsuzsa, Csala Zsuzsa, Éles Béla, Straub Dezső, Felföldi Anikó, Ábel Anita, Kertész Péter és mások teszik próbára a nézők rekeszizmait.

A Mandala Dalszínház életében jelentős dátum lesz július 13. Ekkor mutatják be a Szabadtéri színpadon a János vitéz című daljátékot. A klasszikus felfogásban előadott daljátékot 1904-ben mutatták be, 689 alkalommal játszották, s azóta is rendszeresen repertoáron tartják a magyar színházak. Ugyanolyan látványos – díszletekben és jelmezekben – előadás lesz, mint Az egri csillagok volt évekkel ezelőtt. Ezután egy hónapos szünetet tart a Mandala a szabadtérin, majd augusztus 11-én az István, a király című rockoperát mutatják be.

– Nagy István Attila –
hirdetés