Párbajtőr GP – Nem jutott magyar a legjobb 16-ba a férfiaknál

Akt.:
Budapest – Nem jutott magyar párbajtőröző a legjobb 16 közé a férfiak versenyében a budapesti WestEnd Grand Prix-n.

A 64-es főtáblán hat hazai vívó szerepelt, s bár közülük négy továbblépett az első fordulóból, a következő asszójukat már ők is elvesztették.

Az első körben volt egy magyar párharc, Nagy Dávid nyert Berta Dániel ellen, a legjobb 32 között azonban megállította őt a dél-koreai Kvon Jung Dzsun.

Peterdi András az első mérkőzésén egy tussal verte a csapatban kétszeres Európa-bajnok, kétszeres vb-bronzérmes svájci Max Heinzert, majd a második fordulóban ugyancsak szoros ütközetben, ráadástussal kapott ki Jiri Berantól. A cseh párbajtőröző sokáig vezetett két-három találattal, de Peterdinek sikerült egyenlítenie. A hosszabbításban viszont Beran volt pontosabb.

A riói olimpián csapatban bronzérmes Somfai Péter magabiztosan kezdett egy kínai vívó ellen, a folytatásban viszont az egyik legerősebb ellenfél várt rá Yannick Borel személyében. A csapatban olimpiai, világ és Európa-bajnok, tavaly egyéniben Eb-győztes francia érvényesítette is a papírformát, fölényesen győzött úgy, hogy menetközben már 11-1-re is vezetett.

Nem volt ott a legjobb 64 között a tavaly csapatban szintén olimpiai bronzérmes Rédli András, aki sérülés miatt hosszú időt hagyott ki, és most a selejtező egyenes kieséses szakaszában kikapott.

Kiemelt lett volna a Rióban egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmes Imre Géza, de ő régóta bajlódik deréksérüléssel, így az olimpia óta nem versenyzett. Hiányzott a mezőnyből a válogatottal tavaly szintén ötkarikás bronzérmes Boczkó Gábor is, aki a GP egyik főszervezőjeként vállalt ezúttal szerepet, versenyzői pályafutásának folytatásáról pedig majd ősszel dönt.

A férfiak versenyét a legendás edző, Vass Imre emlékére rendezték meg a MOM Sportban.

Eredmények:
férfiak:

a 64 között:
Peterdi András-Max Heinzer (svájci) 14-13
Bányai Zsombor-Alekszej Kalinyin (orosz) 15-8
Nagy Dávid-Berta Dániel 15-14
Somfai Péter-Caj Cseng-nan (kínai) 15-10
Alexandre Bouzaid (szenegáli)-Siklósi Gergely 15-10

a 32 között:
Jiri Beran (cseh)-Peterdi 14-13
Park Kjung Du (dél-koreai)-Bányai 15-11
Kvon Jung Dzsun (dél-koreai)-Nagy 15-9
Yannick Borel (francia)-Somfai 15-8

további eredmények:
a negyeddöntőben:
Dzsun Dzsing Szun (dél-koreai)-Ronan Gustin (francia) 15-13
Andrea Santarelli (olasz)-Benjamin Brattpon (amerikai) 15-9
Park Kjung Du-Kvon Jung Dzsun 15-7
Minobe Kazujaszu (japán)-Borel 15-14
az elődöntőben:
Dzsun-Santarelli 15-10
Minobe-Park 11-10
a döntőben:
Dzsun-Minobe 15-9

A végeredmény: 1. Dzsun Dzsing Szun, 2. Minobe Kazujaszu, 3. Andrea Santarelli és Park Kjung Du, … 19., Nagy Dávid, … 24. Bányai Zsombor, … 25. Somfai Péter, … 31. Peterdi András, … 53. Berta Dániel, … 56. Siklósi Gergely

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés