Párizsi sorozatgyilkosság – Két gyanúsítottat őrizetbe vettek

Párizs, 2012. április 14., szombat (MTI) – Két, “nagyon komoly” gyanúsítottat őrizetbe vett szombaton a francia rendőrség azzal a négy emberöléssel kapcsolatban, amelyeket az elmúlt öt hónapban ugyanazzal a fegyverrel hajtottak végre a Párizs környéki Essonne megyében – közölte a francia belügyminisztérium.

Alig egy hónappal a toulouse-i és montaubani merényletek után az elmúlt héten nagy erőkkel kerestek Franciaországban egy újabb, feltételezhető sorozatgyilkost. A több száz nyomozót azután mozgósították az ügyben, hogy kilenc nappal ezelőtt lelőttek egy 47 éves nőt a főváros közeli Grigny-ben. Claude Guéant belügyminiszter akkor azt közölte, hogy a gyilkosság valószínűleg összefüggésbe hozható három másik emberöléssel, amelyeket november óta ugyanazzal a 7,65 mm-es kaliberű fegyverrel követtek el Essonne megye területén. A tettes mind a négy esetben ugyanazon a módon követte el az emberölést, majd motoron menekült el a helyszínről.

Az egyik, szombaton őrizetbe vett gyanúsított egy olyan motornak a tulajdonosa, amilyennek a fotóját kedden tette közzé a rendőrség. A felvételen látható kék-fehér színű, Suzuki márkájú GSX-R típusú motorhoz hasonlót használhatott a tettes a gyilkosságok elkövetésénél. A pszichológiai zavarokkal küzdő 33 éves férfit az Essonne megyében található otthonában vette őrizetbe a rendőrség, ahol házkutatást is tartottak. Rendőrségi források szerint a motort megtalálták a nyomozók, de fegyver nem találtak.

A másik férfit valamivel később, szintén az otthonában, Párizsban vették őrizetbe “ellenőrzések céljából”, és az ő lakásában is házkutatást tartottak.

Mindkét gyanúsítottat az ügyben illetékes Versailles-i kapitányságra szállították, ahol a kihallgatásuk jelenleg is folyamatban van.

A sorozatgyilkosság első áldozata egy fiatal nő volt: őt 2011. november 27-én Juvisy-sur-Orge-ban annak a háznak a parkolójában ölték meg fejlövéssel, amelyben lakott. Szeretője először magára vállalata a gyilkosságot, majd a vádemelést követően visszavonta a vallomását. A férfi még előzetesben ült, amikor február 22-én az első áldozat szomszédját is lelőtték, március 17-én pedig egy 81 éves férfit találtak holtan Ris-Orangisban. Őt is annak a háznak a kapualjában lőtték fejbe, amelyben lakott. A negyedik áldozatot, egy algériai származású asszonyt április 5-én szintén saját házának a kapualjában lőtték fejbe.

 

– MTI –Sporthírek


hirdetés