Páros EB-elődöntő Nagyhalászban

Tavaly nagy érdeklődés kísérte a Nagyhalászi Speedway Ringen rendezett Európa-bajnoki elődöntőket
Tavaly nagy érdeklődés kísérte a Nagyhalászi Speedway Ringen rendezett Európa-bajnoki elődöntőket - © Fotó: Pusztai Sándor
Nagyhalász – A tervek szerint több nemzetközi viadalnak is otthont ad majd a megyénkbeli ovál.

A vaspapucsosok versengésének kedvelői szombat este az egyéni világbajnoki sorozat második viadalát, a prágai versenyt nézhették vagy a helyszínen, vagy a tévében. Az izgalmas finálét végül a svéd Fredrik Lindgren nyerte, a televíziós közvetítésben pedig elhangzott, hogy június 30-án a páros Európa-bajnokság egyik elődöntőjét Nagyhalászban fogják rendezni.

Arról a Kelet-Magyarország is beszámolt, hogy tavaly remek esztendőt zárt a Nagyhalászi Speedway Ring. Az ország legújabb salakmotoros oválja a felnőtt és U21-es Európa-bajnokság egy-egy selejtezőjének, illetve a hazai bajnokságban az egyéni és egy csapatverseny egy-egy fordulójának adott otthont.

Nívós tavalyi versenyek

Mind a négy találkozó rangos volt és színvonalas küzdelmeket hozott. Az idén eddig hivatalos versenyeket nem rendeztek, ennek tükrében nagy durranás a fenti hír, hiszen a tervek szerit Debrecen lett volna a házigazdája a párosok versenyének.

– A debreceniek bizonyos kikötések mellett rendezhették meg az egyéni EB-selejtezőt és rendezhették volna a párosok versenyét. Ezeknek az előírásoknak csak egy részét teljesítették, ezért a nemzetközi szövetség tartott volna egy újabb bejárást, ám ezt megelőzve a debreceniek közölték: elállnak a verseny rendezésétől. – erősítette meg az információt Jacsó Tibor, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség nemrégiben ismét megválasztott e salakmotorszakág vezetője. – Biztos vagyok benne, hogy a nagyhalásziak remek versenyt fognak rendezni, a pálya pedig alkalmas lehet arra, hogy az elmúlt időszakban nem túl jól muzsikáló magyar versenyzőknek is legyen keresnivalója. Ehhez persze megfelelően fel kell készülni, a nagyhalásziak pedig ehhez megadják a segítséget.

Olyannyira, hogy szombaton ismét rendeztek egy nyílt edzést a Nagyhalászi Speedway Ringen. A startszalagos tréningen jelenleg is versenyzők, illetve amatőr motorosok gyakorolhattak.

– A nagyhalászi pálya minden tekintetben megfelel a nemzetközi előírásoknak, ezt a legutóbbi bejárás után is megerősítették – tudatta érdeklődésünkre Albók József pályatulajdonos. – Örömmel vállaltuk azt, hogy megrendezzük a páros Európa-bajnokság egyik elődöntőjét.

Lehetőség a motorosainknak

– Szombaton tizenöten motoroztak, ekkor is tesztelhettünk, és minden rendben volt. Készülünk az EB-re, minél több lehetőséget adunk a magyar versenyzőknek. A tervek szerint nem ez lesz az egyetlen idei versenyünk, mert elképzelhető, hogy a szintén Debrecenbe tervezett Barátság Kupát is mi rendezzük, egy másik nemzetközi viadal mellett. A nemzetközi egyéni bajnokság első fordulója már megvolt, a második Gyulán lesz. A harmadiknak még nincs helyszíne, mi szívesen lennénk a házigazdák.

MLSporthírek


hirdetés