Párosmeccsek már Kolozsvár jegyében

Laskai Írisz nem volt árnyéka önmagának
Laskai Írisz nem volt árnyéka önmagának - © Fotó: Kalocsai Richárd
Nyírbátor, Nyíregyháza – A cseh nemzetközi asztalitenisz bajnokságon a serdülő lányok válogatottját nyírbátori és nyíregyházi játékos alkotta.

Szabolcs-Szatmár-Beregnek is hívhatták volna a cseh nemzetközi bajnokság egyes meccsein szereplő magyar serdülő lányválogatottat. A mieink ugyanis a Bosznia-Hercegovina valamint a Moldova elleni csoportmérkőzésen a Tölgyes Dorottya, Laskai Írisz összetételben szerepeltek, vagyis nyírbátori és nyíregyházi játékos alkotta a magyar csapatot. De amikor a tatai Adamik Csenge szóhoz jutott, akkor is valamelyik szabolcsi lány jelentette mellette a támaszt, a párost pedig rendre a mi lányaink játszották.

Már a nyári Európa-bajnokság jegyében, hiszen Lindner Ádám szövetségi edzőnek az a terve, hogy a kolozsvári korosztályos kontinensbajnokságon együtt szerepelteti majd Dorottyát és Íriszt. Igaz, a mostani párosversenyek során még maradtak „eredeti” partnereiknél, de a csapatviadal alatt már gyakorolták az új felállást.

És nem is működött rosszul a dolog, hiszen a csoportmeccsek során mindhárom ellenfelüket legyőzték, ahogy a magyar válogatott is, így hibátlan teljesítménnyel kerültek a főtáblára. Ott viszont lehetett volna nagyobb szerencséje a csapatnak a sorsolással, hiszen az első helyen kiemelt románokat kapták, és ki is kaptak tőlük.

Ami az egyéni szereplésüket illeti, mindketten veretlenül, a selejtezőcsoportjukban aratott három győzelemmel jutottak fel a főtáblára, ahol az első fordulóból csaknem kéz a kézben léptek tovább, ám Írisz elveszítette döntő szettes meccsét. Dorottya viszont legyőzte ír ellenfelét, ami után megint csak az első kiemelt, a román Elena Zaharia várt rá, aki megmutatta „Dodónak”. hogy mekkora jelentősége is van ebben a sportágban az adogatásnak és az adogatásfogadásnak.

A Hodonínban szereplő magyar válogatott harmadik megyénkbeli, egyben második nyírbátori tagja Molnár Dávid volt. Az ifjúsági fiúk között szereplő játékos a negyeddöntőig jutott magyar csapatban egy mérkőzésen jutott lehetőséghez, majd egyesben egy győzelem is elég volt a főtáblára jutáshoz, ahol orosz ellenféltől kapott ki. Csakúgy, mint párosban a ceglédi Ócsai Máté oldalán. Ha szigorúan vesszük volt még egy nyírbátori induló, hiszen Terék Norbert az NB I-es bátori csapatban szerepel, igaz, az egyéni versenyeken anyaegyesülete, a BVSC színeit képviseli. Ő egyéniben a csoportjában ragadt, párosban viszont Both Olivér oldalán két fordulót is ment, és a 16 közé jutásért szenvedtek vereséget.

Persze, hogy ázsiai (egészen pontosan japán) ellenféllel szemben, hiszen a sportágat jellemző állapotoknak megfelelően a ferdeszeműek uralták a versenyszámokat, amelyek legtöbbjében kínai siker született. Ez egyben minősíti is a hodoníni viadal színvonalát.
hirdetés