Passzív légiósokkal nem megy

Nincs mit ezen szépíteni: úgy kapott ki a Marso-Vagép NYKK szombaton a Kecskeméttől, hogy igazából esélye sem volt arra, hogy kilábaljon a hetek óta tartó hullámvölgyéből. Az NYKK eddigi meccsei, 2008 őszé:

Az Univer, amely nélkülözte válogatott játékosát, Molnár Andrást 88–74-re verte a szintén egyik legjobbja, Mitar Trivunovics nélkül kiálló nyíregyháziakat, akik így továbbra is csak a nyeretlen Debrecent és Hegyvidéket előzik meg a tabellán.

– A csapat mindent megtett azért, hogy szombaton nyerjünk, de azt nem bírjuk el, hogy egyik légiósunk hiányzik, a többiek közül pedig kettő, nevezetesen Booker és Jeleszijevics csak középszerűnek mondható teljesítményt nyújt – mondta a találkozó után Kmézics Zoran, az NYKK trénere. – Egyetlen esélyünk volt ezen a meccsen, az ha az amúgy jól játszó Savic-Sitku páros mellett mondjuk Booker is extrát nyújt. Megmondom őszintén, az amerikai legénytől vártam is a formajavulást, a holtidőkben és többszöri lecserélesekor is kértem őt, hogy legyen aktívabb, de ennek nem tudott megfelelni. Hiába oldottuk meg Horváth Ákos és Szabó Zsolt semlegesítését, a kecskeméti légiósok egész egyszerűen atletikusabbak voltak, mint a mieink és a fizikai fölényük is kiütközött egy idő után. Ezek mellett az első negyedben elrontottunk egy pár kontraesélyt, márpedig az ilyen kosarak adnak egy csapatnak lendületet és önbizalmat, ám ez nálunk éppen fonákul sült el, hiszen a kihagyott lehetőségek visszavetettek bennünket.

Az edző által elmondottak néhány kérdést felvetnek: jól lett-e kiválasztva a légiósók többsége, illetve fel lehet-e innen állni és megfelelni az eredeti célkitűzésnek?
– Változásokra van szükség, ez nyílvánvaló, ezen dolgozunk a klubvezetőkkel együtt – adott választ a tréner. – Sajnos, Trivunovics térde nincs olyan állapotban, hogy segíteni tudna nekünk, így ő hazamegy, pedig amikor egészséges volt, az új légiósok közül ő váltotta be leginkább a reményeket. Ha minden jól megy, az ő pótlására már a Debrecen elleni szerdai kupameccsre érkezhet valaki. Ami pedig a reményeket illeti, vallom, soha nem szabad feladni. Tenni kell tovább a dolgunkat, a bajnokságban most lesz egy hosszabb szünetünk, reménykedünk, hogy a keretet is meg tudjuk erősíteni és egy kis szerencse is ránk fér majd.

Módosítás

A szombathelyiek kérésére elmarad a vasárnapra kiírt Falco KC–NYKK bajnokit, amelyet januárban pótolnak majd a felek. Így a következő bajnoki meccset december 3-án Pécsen vívják a nyíregyháziak. Addig azonban három tétmeccs is vár Kmézics Zoran legénységére: szerdán a Deberecn elleni hazai kupamérkőzés következik, november 26-án a Pezinok érkezik Közép-európai Liga-mérkőzésre, 28-án pedig a DEKE elleni kupavisszavágón lép fel a gárda.

– Bondár Tibor –
hirdetés