Patadobbanások Dögén – Pénteken rajtol a II. Szabolcsi Lovasfesztivál

Akt.:
A fogatok sem szorulnak háttérbe a fesztiválon
A fogatok sem szorulnak háttérbe a fesztiválon
Döge – Pénteken kezdődik és vasárnapig tart a II. Szabolcsi Lovasfesztivál.

Az Ameko Lovasklub égisze alatt megrendezendő Szabolcsi Lovasfesztivál fénypontja lesz a Nyírségi Vágta, azonban ennél sokkal több programra számíthatnak azok, akik Dögére látogatnak a hétvégén: június 3-án, pénteken az I. Outdoor Sportfesztivál, szombaton a Nemzeti Összetartozás Napja, vasárnap pedig a nemzeti vágta előfutama várja az érdeklődőket.

Koncertek és kísérőprogramok

Szombaton a régió legjobb díjugratóinak részvételével rendezik meg az Ameko Kupa pénzdíjas díjugrató versenyt, majd az utánpótláskorú lovasok ügyességi és díjugrató versenyein szurkolhatunk az ifjú lovasoknak. Vasárnap a pénzdíjas kombinált kettesfogathajtó verseny és a hírességek fogathajtó versenye lesz műsoron.

A lovas események mellett családi- és gyerekprogramok, esténként pedig koncertek, fellépők színesítik a rendezvénysorozatot. Szombaton a nagyszínpad a Nemzetközi Népművészeti Fesztivál fellépőitől lesz hangos, majd a legnépszerűbb hazai mulatós sztárvendégek szórakoztatják a közönséget. Vasárnap mások mellett Szikora Robi és az R-GO gidák hozzák a legnépszerűbb slágereiket, utánuk a Neoton Família sztárjai szórakoztatják a hallgatókat, majd tűzijátékkal zárul a Szabolcsi Lovasfesztivál.

Nemzetközi versengés

Az esemény beharangozóján dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a fesztivál fővédnöke kiemelte a rendezvény fontosságát a térségben élő emberek és az idelátogatók számára, és elmondta: a Szabolcsi Lovasfesztivál a térség három legfontosabb rendezvénye közé tartozik kulturális, szakmai szempontból és a látogatottsági mutatókat tekintve egyaránt.

– Az idén a rendezvény nemzetközi lesz, hiszen határon túlról, Kárpátaljáról és a Partiumból is jelezték nevezési szándékukat települések – tette hozzá.

– A dögei pálya kiváló, a tulajdonosok sokat fejlesztettek tavaly óta, ezért kijelenthetem, hogy az Ameko Lovas Centrum a Nyírségi Vágta végleges helyszíne lesz – mondta Bendes Csaba. A futam nevezési igazgatója ­méltatta nyírségi lovakat és lovasokat is: – Versenyzőink jól felkészültek, ezt bizonyítja, hogy rendszeresen bejutnak a Nemzeti Vágta döntőjébe is.

Döge nevében dr. Komo­róczky János jegyző fejezte ki köszönetét a szervezőknek, amiért a rendezvény településük hírnevét öregbíti. A község lova, Merész Szonja tavaly harmadik lett a budapesti Hősök terén rendezett döntőben, és az idén is akad szabolcsi esélyes.

– Ringló kirobbanó formában várja a vágtát, győzelemre számítunk vasárnap – közölte Márton István, a kisvárdai színekben induló ló tulajdonosa. – Évek óta indulunk az elővágtákon különböző helyszíneken, de egyik rendezvényt sem lehet a dögeihez hasonlítani sem szervezésben, sem a kísérőprogramok változatosságát tekintve.

KM

Az indulók

A Nyírségi Vágta résztvevő települései: Kisvárda, Döge, Ibrány, Újkenéz, Mezőladány, Nyírbogdány, Gesztely, Hernádnémeti, Tiszabezdéd, Tiszavasvári, Újfehértó, Mátészalka, Nyírbátor, Munkács (Ukrajna), Ungvár (Ukrajna), Beregszász (Ukrajna), Szatmárnémeti (Románia). A Kishuszár Vágta résztvevő települései: Orosháza, Döge, Miskolc, Hajdúszoboszló.
hirdetés