Nagyvilág

2012.03.08. 12:17

Orosz elnökválasztás - Putyin mielőbb egyeztetni kíván a kormányalakításról

Kegyes Csilla, az MTI tudósítója jelenti:     Moszkva, 2012. március 8., csütörtök (MTI) - Vlagyimir Putyin megválasztott elnök mielőbb szeretne egyeztetéseket kezdeni a kormányalakításról Dmitrij Medvegyev hivatalban lévő államfővel - hangzott el az orosz vezetők csütörtöki találkozóján.

Kegyes Csilla, az MTI tudósítója jelenti:

    Moszkva, 2012. március 8., csütörtök (MTI) - Vlagyimir Putyin megválasztott elnök mielőbb szeretne egyeztetéseket kezdeni a kormányalakításról Dmitrij Medvegyev hivatalban lévő államfővel - hangzott el az orosz vezetők csütörtöki találkozóján.

    Putyin és Medvegyev munkalátogatásra utazott Szocsiba, s az onnan nem messze lévő Krasznaja Poljanában előbb Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel találkoztak, aki magánemberként tartózkodik a hegyvidéki üdülőhelyen.

    A megválasztott orosz államfő még tavaly kijelentette, ha győz a március 4-i elnökválasztáson, Medvegyevet kéri fel kormányfőnek.

    Megköszönve a gratulációkat, Putyin Medvegyev előtt kijelentette: az elnök a pártok felett áll, ezért az egész orosz nép érdekében fognak tevékenykedni, pártállásra való tekintet nélkül.

    Hangsúlyozta, hogy céljuk elsősorban a makrogazdasági mutatók javítása és azoknak a kedvező folyamatoknak a megőrzése, amelyek az utóbbi években a válság ellenére jellemzik az orosz gazdaságot. Arra is kitért, hogy a majd meghatározandó szociális célokat kizárólagosan a gazdaság fejlődési ütemének figyelembe vételével fogják végrehajtani.

    Korábban közgazdászok arra figyelmeztettek, hogy az elnökválasztási ígéretek végrehajtása az olaj világpiaci árára alapozott orosz gazdaság stabilitását veszélyeztetné.

    A kormány lapjában csütörtökön jelent meg és ezzel érvénybe lépett a központi választási bizottság határozata, amely szerint Vlagyimir Putyin lett Oroszország megválasztott államfője, a vasárnapi szavazáson aratott 63,60 százalékos győzelmével.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!