„Pávázó” szabolcsiak

Hoksz Attila három éve nyerte meg a versenyt
Hoksz Attila három éve nyerte meg a versenyt - © Fotó: MTVA
Nyíregyháza – A második elődöntővel folytatódik A Döntők Döntője a Duna Televízióban.

A Fölszállott a páva különleges évada, A Döntők Döntője a második elődöntővel folytatódik pénteken a Duna Televízióban. A népzenei és néptáncos tehetségkutatója azért speciális ezúttal, mert az előző évadok legjobbjai mérik össze tudásukat.

Saját lakásba költözött

A második elődöntőben az énekes szólisták között Borbáth Szilveszter, a szóló és párostánc kategóriában Hoksz Attila, Cruz Heather Laura és Demarcsek Dániel képviseli Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét.

– Az akkori nyereményt felhasználva sikerült saját lakásba költözni. Érdekes lesz most a felnőtt mezőnyben részt venni, de nem tartok tőle, szeretném magam megmérettetni, aztán meglátjuk hogy ez mire elég – mondta a 2015-ös gyermekévad közönségkedvence, Hoksz Attila a vetélkedő honlapján.

Rajtuk kívül pénteken a táncegyüttes kategóriában a székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes, a budapesti Czifra Együttes és a miskolci Szinvavölgyi Néptáncműhely, míg az énekes szólisták között az egyeki Ecsedi Petra és az alsónyéki Zsikó Zsuzsanna lép színpadra; a szóló és párostánc kategóriában pedig Majer Tamást láthatja a közönség, Debrecen képviseletében; a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a kolozsvári Tokos zenekar, a tatai Kurdi Gábor, végül a ­budapesti Patonai Bátor mutatkozik be.

Az első elődöntőből a szabolcs-szatmár-beregiek közül a táncospárok kategóriájában Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik jutott tovább a nézők szavazatai alapján.

LTL
hirdetés