Pazonyi bravúr, geszterédi veretlenség

Pazonyi bravúr, geszterédi veretlenség
A „kiscsapatok” fordulója volt a hétvégi a megyei II. osztály Díjözön-csoportjában, a Nyírpazony az addig százszázalékos Nyírlugost verte meg, az újonc még öt forduló után is veretlen.

A Nyírpazony és a Geszteréd dicsőségét zenghettük a hétvégén a megyei II. osztály Díjözön-csoportjában: a pazonyiak legyőzték (3–1) az addig százszázalékos éllovas Nyírlugost, a Geszteréd pedig tovább nyújtotta jó sorozatát, és immár egyedüli veretlen csapat a mezőnyben. Újoncként. A harmadik esztendeje megye kettes Nyírpazonynál sincsenek hozzászokva az ilyen jó szerepléshez.

– Hát még, ha kettő nullás vezetésünknél nem szakad félbe a Kálmánháza elleni mérkőzésünk – sóhajtott a tabella hatodikjának edzője, a nyírpazonyi Béres Miklós. – Az újrajátszást elvesztettük, ha akkor megvannak a pontok, most negyedik helyen állnánk. Ami a Nyírlugos elleni sikert illeti, extra motivációt jelentett a csapat számára, hogy a hibátlanul teljesítő listavezetőt fogadjuk, de az első félidőben nagyon görcsösek voltunk, így hátrányba kerültünk. A szünetben arról beszéltünk, hogy nem kell mást tennünk, csak nyugodtan futballozni, és a remek passzjátékunk eredményeként három gólt szerezve fordítani tudtunk. Eddig valóban jól szereplünk, a sorsolás alkalmas arra, hogy a következő hetekben is gyűjtögessük a pontokat, és remélem, az egyre intenzívebb iskolai elfoglaltság sem fékezi majd le a csapat szekerét. Csak az aggaszt, hogy szinte minden héten elveszítünk egy-egy játékost, legutóbb Kocsis Zoltán dőlt ki a sorból.

Geszteréd, a veretlen csapat

A nyáron a megyei III. osztályból felkerült Geszterédnél aligha gondolták volna, hogy öt forduló után övék lesz a mezőny egyetlen veretlen csapata. A két győzelem és a három döntetlen jelen pillanatban ötödik helyet ér a gárda számára.

– A bajnoki címet ünneplő vacsoránk keretében elmondtam: úgy kell készülnünk, hogy a megye kettőben már érhetnek bennünket pofonok, de ezek szerencsére elkerültek bennünket – így Gyöngyösi Mihály edző, akit játékosként 1994-ben leigazolt az akkori bajnok Vác, igaz a dunakanyariak színeiben élvonalbeli meccsig nem jutott, Szuperkupa-döntőn viszont pályára léphetett az akkori Népstadionban. – Négy éve edzem a geszterédi csapatot, ezalatt remek közösség alakult ki, a játékosok barátai egymásnak, nincsenek klikkek. Ez sokat jelent, miként az is, hogy a háttérből Hegyaljai Ferenc sportköri elnök is rengeteget segít. Nemcsak a veretlenségünkre vagyunk büszkék, hanem arra is, hogy egyelőre miénk a legkevesebb kapott gól a mezőnyben. Bízom benne, hogy tovább tudjuk nyújtani ezt a sorozatot, bár a hétvégén vízválasztó mérkőzés elé nézünk, hiszen a szintén remekül rajtoló, igaz legutóbb Nyírpazonyban vesztes Nyírlugos vendégei leszünk.

– Bodnár Tibor –
hirdetés